Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la Timisoara, referitor la posibilitatea sustinerii de catre PSD a lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale, ca „este cea mai buna gluma din ultimii doi ani”.

Intrebat daca amanarea desemnarii unui candidat propriu inseamna ca va sustine candidatura lui Traian Basescu pentru un nou mandat de presedinte, Geoana a raspuns: „Ce? Nu, ca nu am auzit bine, cred ca sunt fudul de urechea dreapta. Asta este cea mai buna gluma din ultimii doi ani”.

El a continuat: „Evident, vom avea candidatul nostru, pe care il vom stabili la congresul partidului. Chiar si azi am discutat cu organizatiile din Banat, cand cred si colegii nostri ca ar fi un bun moment”, a spus Mircea Geoana, precizand ca este vorba despre o pregatire mai ampla, care tine si de alegerile interne din partid si „crearea unei anumite platforme”.

Liderul PSD a mai spus ca desemnarea candidatului PSD la presedintie „nu poate intarzia”, pentru ca acest candidat sa aiba sanse cat mai mari.

„Vom stabili acest lucru la Congresul partidului. Aceasta desemnare nu poate intarzia si, cu cat vom face alegerea mai repede, cu atat va fi mai bine pentru a ne creste sansele”, a spus liderul PSD.