Geoana a impartit promisiuni electorale salajenilor

“O singura Romanie” (moto-ul lui Geoana pentru alegeri) si promisiuni pentru tot romanul – acesta pare sa fi fost principiul dupa care si-a ghidat Mircea Geoana vizita electorala facuta sambata in Salaj
Primul punct pe agenda vizitei in Salaj al candidatului PSD la presedintie a fost bifat inca de la ora 10,00 printr-o intalnire cu pensionarii salajeni. Discursul lui Geoana, cu un profund accent electoral, a fost axat in principal pe atacuri impotriva actualului guvern si a avut si o componenta de promisiuni menite sa-i determine pe varstnici sa-si puna stampila in 22 noiembrie in dreptul semnului electoral al PSD. Geoana a acuzat guvernul Boc II ca incearca sa-si asume raspunderea pe o Lege a Pensiilor, desi nu a existat aproape deloc dialog cu partenerii sociali. “PSD-ul va sustine in continuare pastrarea punctului de pensie la 45 la suta din salariul mediu brut pe economie. Intentia actualului guvern de a mari pensiile in functie de rata inflatiei este o forma mascata de a ingheta veniturile pensionarilor”, a declarat Geoana. El a mai precizat ca PSD va redacta o noua Lege Nationala a Pensiilor si ca va fi elaborat si un Cod al Varstnicilor (pe modelul celui al Muncii sau al Familiei) in care sa fie precizate clar drepturile persoanelor de varsta a III – a: medicamente gratuite si compensate, bilete de tratament, dar si un venit minim garantat pentru femeile care desi nu au fost angajate si-au facut datoria acasa avand grija de copii si gospodarie.
Poliloghia electorala a lui Geoana a fost pe deplin gustata de pensionari, care l-au aplaudat si ovationat in nenumarate randuri iar liderul unui sindicat al pensionarilor (organizatie apolitica) le-a sugerat fara prea multe subtilitati colegilor sa-l voteze pe Geoana la presedintie. Avand probabil un puseu de amnezie, Geoana a criticat in cadrul aceleiasi intalniri si asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Unica a Salarizarii, uitand probabil ca in acea vreme partidul sau facea parte din guvern, iar legea a fost sustinuta si de PSD in parlament.
Probabil ca punctualitatea nu este punctul forte al lui Mircea Geoana care a intarziat la o alta intalnire (cea cu fermierii) aproape o ora. Dezbaterile pe teme agricole s-au desfasurat la o herghelie din comuna Mesesenii de Jos, iar presedintele PSD a putut admira munca unor oameni care au facut din pasiune o adevarata afacere.
Problemele fermierilor, multe si complexe au fost ascultate de Geoana care a promis ca va incerca sa le rezolve dupa ce ajunge la… Cotroceni. “Catindatul” social – democrat a deplans starea actuala a agriculturii si lipsa unui program coerent in domeniu in ultimele doua decenii, uitand poate din nou ca aproape 10 ani partidul sau a fost in fruntea tarii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *