Sălăjeanul Adrian-Miron Chichișan, adjunct al Inspectorului general al IGSU și fost Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Porolissum” Sălaj timp de 11 ani, a trecut în rezervă, la doi ani de la promovarea sa în funcție de conducere la nivel național și la un an de când a fost decorat ca general de brigadă cu o stea.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 noiembrie, Decretul de trecere în rezervă al adjunctului IGSU, decret care a fost publicat în Monitorul Oficial al României 1151 din 29 noiembrie 2022.

MONITORUL OFICIAL nr. 1151 din 29 noiembrie 2022
În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare,având în vedere propunerea ministrului afacerilor interne,Președintele României d e c r e t e a z ă:

ARTICOL UNIC: Domnul general de brigadă cu o stea Chichișan Miron Miron-Adrian trece în rezervă.

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI
KLAUS-WERNER IOHANNIS

În temeiul art. 100 alin. (2) din Constituția României, republicată, contrasemnăm acest decret.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ

De 27 de ani în slujba Situațiilor de Urgență

Adrian Chichișan are 49 de ani și și-a început activitatea în structura MAI la Șimleu, în 1995, în cadrul Grupului de Pompieri „Porolissum” al județului Sălaj, unde a fost Comandant de pichet, după ce a absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București.

A progresat în carieră, iar în anul 2009 devine Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Porolissum” al județului Sălaj, funcție pe care o ocupă până la 1 decembrie 2020, când a fost împuternicit adjunct al Inspectorului General al IGSU.

După un an de activitate la București, în 1 decembrie 2021, este decorat de președintele Klaus Iohannis, prin Decret prezidențial, acordându-i-se gradul de general de brigadă cu o stea.