Gata de Campionatul Mondial din Croatia

Nationala de handbal masculin a Romaniei a pierdut, duminica, meciul sustinut in compania reprezentativei similare a Danemarcei, cu scorul de 29-32, in cea de-a treia partida din turneul amical disputat in Danemarca. Au marcat pentru Romania: Piriianu 7 goluri, Ghionea 7, Iacob 4, Petrea 4, Stavrositu 3, Toma 2, Nicolae 1, Rohozneanu 1. Antrenorul reprezentativei Romaniei a declarat dupa meci: “Este un lucru imbucurator ca Romania joaca in compania unor echipe puternice si nu la Cupa Carpati. Am sansa sa vad unde ne aflam. si azi am facut un meci bun, ma bucura jocul echipei, dar din pacate am pierdut. Ca sa ajungem la nivelul marilor formatii, atunci trebuie sa cream mai multe sali pentru juniori. Important este ca la Campionatul Mondial sa nu ne facem de ris. Noi vom juca cu determinare, ca pe vremuri. Este o bucurie pentru mine sa participam la acest turneu”, a spus Aihan Omer la GSPTV.
In primul meci din cadrul turneului danez, Romania a cedat, vineri, in fata vicecampioanei olimpice Islanda, cu scorul de 28-34, in timp ce in al doilea meci a trecut de Bosnia, scor 36-31. Pentru reprezentativa antrenata de Aihan Omer, testele din Danemarca au fost ultimele inaintea plecarii spre Osijek (Croatia), la Campionatul Mondial, unde echipa Romaniei va participa la turneul final, dupa o absenta de 14 ani.
Delegatia Romaniei a revenit ieri in tara, urmand ca timp de trei zile sa se pregateasca la Resita, iar in 15 ianuarie sa plece spre Osijek. Reprezentativa tricolora va juca in grupa A la CM, alaturi de Franta, cu care va evolua in meciul de debut (17 ianuarie), Ungaria, Australia, Argentina si Slovacia.
Ultimul Campionat Mondial la care a participat nationala masculina a avut loc in 1995, in Islanda, cand romanii au terminat pe locul 10. Cota selectionatei tricolore la castigarea titlului mondial este de 300 la 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *