Garzile in spital nu mai sunt in categoria sporurilor si vor fi platite separat, dar lucrul in zilele de weekend ramane "spor"

Garzile in spital nu mai sunt in categoria  sporurilor si vor fi platite separat, dar lucrul  in zilele de weekend ramane "spor"

Dupa doua zile de discutii cu managerii din spitalele tarii, discuti la care a participat si managerul Spitalului Judetan Zalau, premierul Viorica Dancila a lasat balta problema inechitatilor salariale din sanatate, iscate de plafonarea sporurilor, si se pregateste de vizita in Israel. 

rn

Dupa prima zi a intalnirii, marti, din cauza multitudinilor de probleme create din cauza plafonarii sporurilor in Sanatate, s-a convenit infiintarea unui grup de lucru. Acest grup s-a intalnit iar cu premierul a doua zi, adica miercuri. Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Liliana Neaga a fost cooptata in grupul de lucru si ne-a spus ca, in mare, managerii din aproape toate spitalele au ridicat probleme iscate de plafonarea sporurilor si, implicit, a reducerii veniturilor pentru foarte multi salariati. Singura problema rezolvata a fost aceea ca garzile in spital nu se mai considera sporuri. “n schimb, orele prestate duminica au ramas ca sporuri. Ciudat. si una si alta sunt tot munca in plus, dar sunt negociate diferit. Parca recunoastem stilul.

rn

Inca o comisie, ca problemele inca sunt mari

rn

Si ca sa nu se zica ca s-a batut apa in piua, premierul Dancila a propus infiintarea unui nou grup de lucru, care sa vina cu solutii in ceea ce priveste salarizarea inechitabila din unitatile salariale. Solutiile trebuie sa aiba sustenabilitate financiara, insa nu s-a stabilit termenul in care membrii grupului de lucru sa gaseasca solutiile.
Totodata, s-a pus problema regandirii Regulamentului de sporuri, dar nu imediat. Deocandata sporurile raman tot la nivelul de 30 la suta din totalul salariilor pe unitate.

rn

Si managerul Liliana Neaga castiga mai putin

rn

Liliana Neaga este oarecum satisfacuta ca premierul le-a ascultat problemele si spera ca lucrurile se vor indrepta. Cand, nu se stie.
Deocamdata, Liliana Neaga stie ca 344 de lucratori de la spitalul pe care il conduce merg cu mai putini bani acasa. Si mai stie ca daca ar fi fost medic la sectia patologie, acolo unde isi are specialtatea, ar fi luat un salariu lunar de 18.000 de lei, dupa propria-i marturisire, iar acum, in functia de manager, isi bate capul cu problemele Spitalului Judetean si ia putin peste 10.000 lei. 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *