ianuarie 31, 2023

Garajele magazin raman in picioare

Sensibilizati de criza
Micii intreprinzatori din Zalau care in momentul de fata isi desfasoara activitatea in garajele din apropierea blocurilor au fost pasuiti de consilierii locali si vor putea sa-si continue afacerile pana la finele anului viitor, desi in noiembrie 2008 se aprobase o hotarare de consiliu, prin care, din 1 aprilie 2009, patronii firmelor din garaje trebuie sa “inchida obloanele” sau sa-si mute afacerea in alta parte.
“Prelungirea prelungirii” a fost decisa sub imperiul crizei economice (la fel ca in cazul chioscurilor).
Astfel, sensibilizati de acestcontext nefavorabil, alesii zalauanilor au decis, in sedinta de saptamana trecuta, sa schimbe… modificarea, pentru a nu afecta salariile a peste 30 de persoane. “Durata contractelor de inchiriere pentru garajele amplasate pe domeniul public sau privat al statului roman, aflat in administrarea Consiliului Local al Municipiului Zalau, in care se desfasoara activitati economice autorizate se prelungeste pana la data de 31 decembrie 2010”, se precizeaza in textul hotararii.
Administratorii “afacerilor de garaj” vor fi obligati, totusi, sa solicite prelungirea contractelor, iar acestia vor primi “unda verde” din partea administratiei locale doar daca “detin toate avizele legale de functionare”.
In sedinta de marti, consilierii au aprobat 16 cereri de prelungire a contractelor, solicitantii desfasurand diferite activitati – reparatii auto, vanzare de haine sau produse fitosanitare, magazine ABC sau atelier de croitorie. Demn de remarcat este si faptul ca, pe langa chiria pe care o platesc la bugetul local, patronii acestor mici afaceri dau de lucru (si implicit salarii) la aproximativ 30 de zalauani.
18 garaje din Bradet vor fi demolate
Si daca garajele transformate in magazine vor mai exista cel putin pana la finalul anului 2010, nu acelasi lucru se poate spune despre celelalte garaje si copertine din municipiu. “Curatenia de primavara” va incepe cu 18 garaje din Bradet. De altfel, primaria poate demola aproape oricand copertinele si garajele, deoarece contractele sunt incheiate pe perioada nedeterminata, cu posibilitatea (specificata in contract) de reziliere, din partea autoritatii locale.
“In situatia in care Primaria Zalau va intentiona sa modernizeze o zona, se poate ca printr-o notificare catre chirias, acele constructii sa fie ridicate sau demolate. Astfel de lucrari se vor efectua in aceasta primavara in cartierul Bradet, unde vor fi demolate 18 copertine transformate in garaje, care au un aspect total necorespunzator. Suprafata respectiva va fi amenajata ca parcare, cu 34 de locuri. Masurile mentionate sunt necesare pentru utilizarea cat mai rationala, optimizata a suprafetelor cu destinatia de parcari”, a declarat primarul Radu Capilnasiu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut