septembrie 28, 2023

Gânduri pentru copii, la început de an școlar

0

Încă o dată, se aude clinchetul clopoțelului și începe un nou an școlar. Ne mai minunăm cât de repede a trecut vacanța, cât mari s-au făcut copiii, cum defilează anotimpurile pe lângă noi în ritm tot mai accentuat. Ne propunem ca anul acesta să acordăm mai mult timp copiilor, să petrecem mai mult timp cu ei, să ne bucurăm mai mult, să limităm accesul la ecrane, să le luam jucării educative, sa îi înscriem la activități suplimentare. Totul din dorința de a le fi cât mai bine, de a le oferi tot ce ne stă în putință, alături de toata iubirea noastră! Pe ici, pe colo, uităm că trebuie să le dăm dreptul de a-și trăi copilăria. Știu multe și ne suprind. Au atitudini rebele și suferim.

Începem sau finalizăm cumpărăturile. Haine noi, rechizite noi, emoții vechi. Și totuși… Ce ne dorim noi pentru ei? Ce ideal avem? Eu, personal, îmi doresc un copil sănătos și fericit! Pentru asta este obligatoriu să găsesc un echilibru. Și, recunosc cu regret, că sunt o mamă cicălitoare. Și anul acesta, pe lângă activitatea școlară și un sport ales de copil, va merge la curs de înot. Și sper din toată inima să îi placă. De ce am ales eu? De ce am ales așa? Pentru că înotul este cel mai complex și plin de provocări sport. Vorbim de o activare simetrică a musculaturii corpului. Vorbim de o îmbunătățire a funcției respiratorii mult peste celelalte discipline sportive. Vorbim despre faptul că este o deprindere funcțională și care se poate dovedi folositoare în situații critice. Vorbim despre o armonie corporală. Vorbim despre activitatea în apă, care dă o satisfacție deosebită. Și despre multe altele …. Așadar, anul acesta vom merge la Aquarel. Vom profita de faptul că este singura piscină acoperită de asemenea dimensiuni și că, indiferent de vreme, este disponibilă. Încă nu știu dacă voi profita de oferta părinte plus copil pentru a-mi permite să mă relaxez la saună în același interval sau, poate, să mă programez la un masaj. Sunt o persoană comodă, recunosc! Sigur nu o să mă motivez să merg la clasele de fitness si nici in sala de gym! Cel mai probabil, o să îmi iau o carte cu mine și o să urc pe terasă, la bistro, pentru o cafea! Ador panorama!

Și, pentru că îmi doresc să știu cu certitudine dacă al meu copil este sănătos, o să profit de oferta de evaluare medicală psihosomatică gratuită oferită în cadrul centrului de fizioterapie, pe care o au beneficiarii abonamentelor de înot!

Voi ce vă propuneți să faceți anul acesta altfel decât în anii precedenți? Indiferent care este răspunsul, sunt sigură că veți lua cele mai bune decizii!

Vă îmbrățișez! 

O mamă, pur și simplu 

PS. Aquarel Health&Spa Center este situat în Zalău, în spatele Primăriei, pe strada Parcului nr 3. Detalii și programări se pot face la nr. 0790.002.891 pentru cursurile de înot (SPA) sau la 0790.002.892 pentru recuperare medicală. La Bistro nu este nevoie de rezervare 😊

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut