Incepand din primavara anului viitor in comunele Gilgau si Poiana Blenchii se va da startul unor investitii privind modernizarea si reabilitarea infrastructurii, din fonduri europene. Este vorba de proiecte depuse de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Valea Somesului, si declarate castigatoare de catre Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, in cadrul masurii 322, pentru care se va aloca 5,5 milioane euro.
Potrivit informatiilor furnizate de presedintele asociatiei, dl. Ioan Cozma, obiectivul principal al proiectului este realizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in comunele Poiana Blenchii si Gilgau, precum si a unei statii de epurare la Gilgau. Proiectul, care reprezinta doar o prima etapa a intregii investitii pentru apa si canalizare, va raspunde cerintelor a 1.500 de localnici, care vor avea apa de la izvoarele din Poiana Blenchii.
Tot din banii castigati de cele doua comune se va reabilita caminul cultural de la Poiana Blenchii, se va construi un centru after school pentru 50 de copii din Poiana Blenchii, si vor fi asfaltate doua drumuri comunale, de cate cinci kilometri fiecare, intre Poiana si Falcusa si intre Frincenii de Piatra si Glod. Nu in cele din urma, din fondul castigat se vor achizitiona utilaje pentru ADI, destinate activitatilor gospodaresti, intretinerii drumurilor si spatiilor verzi.
Executiile la obiectivele cuprinse in proiectul FEADR vor demara, cel devreme in luna februarie 2010.