septembrie 30, 2022

Dorel Oros, în Galeria portretelor directorilor generali de la Romsilva

La împlinirea a 30 de ani de existență, Regia Națională a Pădurilor a inaugurat Galeria portretelor directorilor generali ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, la sediul central al instituției.

Galeria este formată din portretele tuturor directorilor generali ai Regiei Națională a Pădurilor – Romsilva, cu scurte informații despre durata mandatului exercitat.

Îl găsim aici și pe Dorel Nicolae Oros, fost director al Direcţiei Silvice Sălaj. În prezent, deține funcția de director al Direcţiei Silvice Cluj.

În august 2008, în perioada în care Dacian Cioloș era ministru al Agriculturii, Dorel Oros a fost numit director general al Romsilva. A fost demis câteva luni mai târziu, în mandatul ministrului Ilie Sârbu, în ianuarie 2009, prin fax.

„Am fost demis dintr-o funcție care nu există la nivelul Regiei, și anume din cea de manager director general, dar, de fapt, funcția pe care o ocup eu este cea de mandatar director general. Marea mea surprindere este că această decizie a venit prin fax, în 6 ianuarie, fără să fiu anunțat în prealabil de acest lucru. Din discutiile avute cu ministrul Sârbu, am fost asigurat că încetarea contractului meu de mandat va avea loc pe cale amiabilă, și nu ca urmare a unui fax trimis într-un birou oarecare”, spunea, la vremea respectivă, Dorel Oros.

Dorel Oros, șimleuan la origini, a fost vicepreședinte al PNL Sălaj, în perioada în care președinte al formațiiunii politice era Radu Căpîlnașiu. În 2012, la alegerile parlamentare, a candidat din partea USL pentru un post de deputat, pe colegiul Șimleu Silvaniei, dar a pierdut în fața lui Lucian Bode, atunci candidat din partea ADR-PDL.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a fost înființată în anul 1991 și în prezent administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, din care 80% sunt certificate la nivel internațional, asigură servicii silvice pentru 1 milion hectare păduri aflate în alte forme de proprietate, administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și hergheliile de stat din țară.

1 thought on “Dorel Oros, în Galeria portretelor directorilor generali de la Romsilva

  1. Ce-i asta? Au scos secretarele pe coridor să se prefacăcă admiră pozele directorilor lor? Ale complicilor la belirea pădurilor României?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.