septembrie 23, 2023

Galeria de Arta, redeschisa peste doua luni

0

Dupa aproape doi ani de la inchidere, Galeria de Arta “Ioan Sima” ar putea fi, in sfarsit, redeschisa publicului larg. Potrivit lui Alexandru Matei, directorul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau (in subordinea caruia functioneaza galeria), ieri a fost semnat un nou contract cu firma de constructii, urmand ca lucrarile de reabilitare incepute in 2007 si abandonate la mijlocul anului trecut sa fie reluate chiar de astazi. “Speram ca in maximum 60 de zile lucrarile maestrului Sima sa poata fi expuse din nou in galerie”, ne-a declarat Matei, subliniind ca sumele necesare finalizarii lucrarilor au fost prinse deja in bugetul institutiei. Potrivit directorului, au mai ramas de finalizat zugravelile si lucrarile la instalatia electrica, inclusiv cele de realizare a unui sistem de iluminare care sa puna mai bine in evidenta lucrarile expuse.
Reamintim ca Galeria de Arta “Ioan Sima”, deschisa in 1981, gazduieste o impresionanta colectie din opera maestrului caruia ii poarta numele, donata muzeului zalauan, in mare parte, chiar de acesta. Pe langa lucrarile de arta, Ioan Sima a mai donat galeriei si o biblioteca de arta, piese de mobilier de epoca, piese de arta populara si altele, disponibile, alaturi de celebra colectie de fluturi si gandaci realizata de Tokacs Adalbert, publicului vizitator.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut