noiembrie 30, 2022

Galbenul Drapelului a pornit spre Carei. Ștafeta Invictus a fost predată vineri, la Zalău

Ștafeta Veteranilor Invictus a pornit din Zalău spre Carei, ceremonia de predare-primire între echipa voluntarilor clujeni și echipa voluntarilor sălăjeni având loc, vineri, la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Este a noua ediție consecutivă în care Asociația Voluntarilor Invictus, cu ocazia „Zilei Armatei Române”, derulează acest frumos eveniment, prin județul nostru fiind purtată culoarea galbenă a tricolorului, urmând ca, în 25 octombrie, cele trei culori ale Drapelului Național să fie reunite la Carei.

Acest eveniment sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite care cuprind toate județele țării, iar culorile lor coincid cu culorile Drapelului Național – traseul albastru, traseul galben și traseul roșu.

În încercarea de a reconstitui, în mod fidel, trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanții poposesc la fiecare monument edificat în memoria străbunilor eroi, care s-au jertfit pentru libertatea și independența patriei. Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a Drapelului Național este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ștafete vor striga într-un singur glas: „SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!”, pe data de 25 octombrie, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român”, din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României.

La Zalău, ștafeta a fost preluată de la voluntarii clujeni de Dan Magdaș, sălăjeanul care s-a aflat printre militarii inițiatori ai proiectului și printre cei care au înființat Asociația Invictus. În prezența subprefectului Florin Florian, a administratorului public al județului – Paul Maghiu, viceprimarului Municipiului – Nicolae Fazakas, reprezentanții Regimentului 69 Artilerie Silvania, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Sălaj, ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, ștafeta a ajuns în aplauze la Monumentul Eroilor, s-a intonat Imnul de Stat și s-au ținut scurte alocuțiuni.

“Sunt onorat și emoționat, deopotrivă, să fiu astăzi cel care salută simbolul nostru național în cadrul unui eveniment cu tradiție, care trăiește datorită vouă, a celor care vă dedicați timpul, patriotismul, dragostea și respectul în scop nobil. Poate nu-i deloc întâmplător ca Galbenul tricolorului – care exprimă grandoarea țării, prestigiul și virtutea – să fie culoarea purtată de voi prin Sălaj. Pentru că și în județul nostru, la fel ca în multe locuri din frumoasa Românie, s-au scris file din istorie, iar oameni mari ai acestui județ au pus umărul la dezvoltarea societății românești. Vă felicit și vă apreciez pentru modul vostru, al voluntarilor Invictus, de a vă arăta respectul față de eroii neamului românesc, inclusiv față de militarii răniți în teatrele de operații”, a declarat, la festivitatea de vineri, subprefectul Florin Florian.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *