februarie 9, 2023

Gabriela Iosif a arbitrat la Campionatul European de Tenis de Masa

Fosta posesoare a catedrei de tenis de masa de la CSS Zalau a participat zilele trecute, în calitate de arbitru la Europeanul de Tenis de Masa destinat Juniorilor si Cadetilor, desfasurat în Cluj-Napoca. Iosif a reprezentat cu succes judetul Salaj la competitia internationala, având prestatii apreciate

rn

În perioada 15 – 24 iulie, în Cluj-Napoca, la Sala Polivalenta, a avut loc editia din acest an a Campionatul European de Tenis de Masa, rezervat categoriei de vârsta juniori si cadeti, la fete si baieti. Editia din acest an se desfasoara dupa cum am spus la Cluj-Napoca, dupa ce anul trecut a avut loc în Guimarães, Portugalia.
Ce legatura au cele doua competitii cu judetul Salaj? Ei bine, este vorba despre Gabriela Iosif, nimeni alta decât fosta posesoare a catedrei de tenis de masa din cadrul Clubului Sportiv scolar Zalau, care în prezent profeseaza la scoala Gimnaziala “Iuliu Maniu” din Zalau.
Dupa ce a debutat în calitate de arbitru la Europeanul din Portugalia, prestatiile sale nu au trecut cu vedere si salajeanca noastra a fost invitata sa arbitreze si la editia din acest an a Campionatului European, de la Cluj-Napoca.
Astfel, fara sa ezite, Gabriela Iosif a acceptat cu mare drag sa participe în calitate de arbitru la acest turneu final, chiar daca efortul era unul considerabil, dar care, probabil a meritat din plin.
Spunem asta deoarece salajeanca noastra a arbitrat peste 50 de meciuri la acest Campionat European, având o medie de 9 meciuri arbitrate pe zi, cu un program destul de dificil, de la 9.00 dimineata la ora 21.00, pentru ca la ora 22.00 sa se termine ziua de concurs.
Cu toate acestea, Gabriela Iosif nu se plânge si este încântata de experienta pe care a avut-o, tinând sa felicite si organizarea impecabila a acestei importante competitii.
“Au fost meciuri frumoase, echilibrate, nu au prea fost partide de 3 – 0 sau 4 – 0, într-adevar se vede ca este un nivel european la care ajung doar cei mai buni. Pot sa spun ca acest concurs a fost organizat la un nivel european si pe aceasta cale tin sa felicit Federatia Româna de Tenis de Masa pentru organizarea impecabila a acestui Campionat European si multumim pentru sprijinul pe care ni l-a acordat. Jumatate dintre arbitri de la acest turneu final au fost români, care s-au ridicat la nivelul asteptarilor. Am muncit din greu de dimineata pâna seara de la 9.00 la 21.00, iar la ora 22.00 plecam acasa cu autobuzul. Totul a fost organizat impecabil, la cel mai înalt nivel, iar sala a fost una deosebita care i-a surprins si pe cei de la Federatia Internationala si chiar i s-a promis Federatiei Române de Tenis de Masa ca în viitor vor primi si dreptul de a organiza o competitie de nivel mondial”, ne-a declarat Gabriela Iosif.
Sa spunem ca salajeanca noastra a avut de arbitrat meciuri importante din fazele superioare ale Campionatului European, chiar si o partida din semifinale. Este vorba despre duelul dintre Serbia si Rusia de la dublu fete, la categoria junioare.
Astfel, putem spune fara doar si poate ca Gabriela Iosif a reprezentat judetul Salaj cu succes la aceasta editie a turneului final, având evolutii apreciate si de membrii Federatiei. De mentionat este faptul ca o alta salajeanca putea arbitra la acest European, este vorba de Carmen Muresan, însa aceasta nu a putut fi prezenta din cauza unui eveniment important în viata personala.
Sa spunem ca pâna ieri, România avea nu mai putin de patru medalii la acest Campionat European, fiind pe locul 3 în clasamentul natiunilor la numarul de medalii obtinute. O medalie de aur la echipe cadete si trei medalii de bronz, câte una la juniori fete si baieti si înca una deb bronz, obtinuta de clujeanul Rares sipos. Aseara, alte doua românce au evoluat în finale. Revenind la salajeanca Gabriela Iosif, sa spunem ca este un arbitru de rang national, însa este o fire ambitioasa si îsi doreste ca în cel mai scurt timp sa devina un arbitru international. Pentru acest lucru, va trebui sa treaca de un examen în limba engleza care are loc din doi în doi ani.
“Trebuie sa sustinem un examen scris care se da în limba engleza si pe care l-am sustinut anul acesta. Nu am reusit. Totusi, cu ceea ce sunt eu în neclar este ca nu primim un raspuns clar de la ITTF, cu privire la câte întrebari am raspuns corect si la câte nu, ci doar primim un raspuns daca am trecut testul sau daca l-am picat. A fost un examen foarte greu, însa eu nu am sa renunt si o sa lupt în continuare si pâna la urma sper sa reusesc sa devin arbitru international. Experientele acumulate pâna acum sigur ma vor ajuta si sunt convinsa ca voi reusi data viitoare”, ne-a mai spus Gabriela Iosif.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut