Gabriel Oprea a demisionat, joi, din PSD, dupa ce miercuri a parasit conducerea PSD Ilfov, iar marti functia de ministru al Administratiei si Internelor.

Deputatul Gabriel Oprea a declarat, joi seara, pentru MEDIAFAX, ca a hotarat sa demisioneze din PSD, el motivand ca nu doreste sa supuna filiala PSD Ilfov, pe care a condus-o, „presiunilor de la centru”.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui PSD, Mircea Geoana, Oprea spune ca excluderea unui membru de partid este atributul organizatiei din care face parte.

„La Ilfov, am format o echipa puternica, pe care am condus-o timp de cinci ani, cu infrangeri si victorii politice. In toti acesti ani, am muncit, impreuna cu aceasta echipa, pentru fiecare vot pe care l-am adus Partidului Social Democrat. La acest moment, daca doream sa fiu aparat ca la Termopile, sunt convins ca cei mai multi dintre colegii mei de la Ilfov ar fi stat alaturi de mine, umar la umar, in orice as fi decis sa intreprind, stiind cu totii ca urmeaza o cauza dreapta, ca intotdeauna”, ii scrie Gabriel Oprea liderului PSD.

El mentioneaza ca nu vrea sa supuna echipa pe care a format-o, organizatia pe care a condus-o, presiunilor venite de la centru si amenintarilor cu dizolvarea.

„Pentru ca sunt un om responsabil, asa cum am demisionat din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru a nu periclita guvernarea si stabilitatea tarii, asa cum am demisionat din functia de Presedinte al PSD Ilfov, pentru a nu pune organizatia in situatia de a se opune deciziilor conducerii partidului, am hotarat sa demisionez din calitatea de membru al Partidului Social Democrat”, conchide Oprea.

Comisia de Arbitraj si Integritate Morala a PSD ar fi urmat sa se reuneasca vineri dupa-amiaza pentru a lua o decizie in ceea ce priveste propunerea BPN de excludere din partid a lui Gabriel Oprea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, presedintele acestui for, Valer Dorneanu.

Biroul Permanent National al PSD a decis, luni, retragerea sprijinului politic si excluderea lui Gabriel Oprea din PSD, la propunerea liderului partidului, Mircea Geoana, in urma numirii de catre acesta a mai multor secretari de stat si a sefului DGIPI, Virgil Ardelean, fara a avea „acordul” formatiunii.

In urma deciziei conducerii PSD, Gabriel Oprea a demisionat din functia de ministru al Administratiei si Internelor, dar si de la sefia Organizatiei PSD Ilfov. Demisia sa a fost urmata de demisia de onoare din fruntea DGIPI a lui Virgil Ardelean.