Vineri, 6 februarie 2009, in Sala de Conferinte a Companiei de Apa, a avut loc masa rotunda in cadrul Proiectului de Security Marketing privind prevenirea furturilor de/din autoturisme.
La acest eveniment, organizat de IPJ Salaj, au participat si reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, ai Primariei Municipiului Zalau, precum si din partea Politiei Comunitare si a agentilor economici care isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarilor auto si a vanzarii de autoturisme.
Potrivit datelor oferite de angajatii IPJ, in anul 2008 numarul de furturi de autoturisme a scazut in municipiul Zalau, fata de 2007.
Chiar daca cifrele atesta ca in Zalau situatia nu este la fel de ingrijoratoare fata de alte municipii din tara, IPJ impreuna cu ceilalti parteneri isi propun sa organizeze si in cursul anului 2009 actiuni de prevenire si combatere a furtului din autoturisme.
Impartirea de pliante, popularizarea masurilor de prevenire prin intermediul mass-media, dar si o mai buna colaborare cu autoritatile locale (pentru spatii de parcare mai bine iluminate si monitorizate) reprezinta doar cateva din masurile care vor fi luate in acest an pentru a descuraja hotii de masini.