octombrie 2, 2023

Furt spectaculos de bijuterii la Zalău

0

Spargere ca intr-un scenariu de Hollywood la bijuteria Sempati din Magazinul Silvania.
Ţinta: colţul cu aur “Sempati”
Bijuteria “Sempati” situată la etajul I al Complexului Comercial Silvania a fost prădată de hoţi in noaptea de marţi spre miercuri. In dimineaţa zilei de ieri, cel care sesizează, in jurul orei 09,30, poliţia este agentul firmei de pază, avand bănuiala că in incinta magazinului a pătruns o persoană străină. Fapt confirmat de dispariţia unei cantităţi insemnate de bijuterii din aur. Raionul cu bijuterii de aur este situat intr-un colţ al etajului, undeva in dreapta dacă se intră pe uşa care este la capătul scărilor rulante. Deşi cum intri la etaj există un raion mult mai mare ca suprafaţă, unde se comer-cializează felurite bijuterii, ce-i drept nu sunt toate din metale preţioase, sau la caţiva paşi este un alt raion, unde se regăsesc bijuterii din argint şi ceasuri scumpe, hoţul a avut o singură ţintă in magazin. Colţul cu aur.

Hoţul a luat peste două kilograme de aur fără să lase urme
Ieri, in jurul orei 12,00 poliţiştii luau incă declaraţii. Angajata fimei, aflată incă in stare de şoc, după declaraţia dată poliţiei, a menţionat că nu ştie ce cantitate s-a furat şi că incepe să facă inventarul. Poliţistul criminalist prezent, indreptandu-se spre geamul pe unde s-a presupus că ar fi ieşit hoţul, a menţionat la momentul res-pectiv, că se presupune că jos era aşteptat de un complice. După primele cercetări ale poliţiei, potrivit purtătorului de cuvant, Mariana Cristea, nu există urme de forţare şi se presupune că hoţul sau hoţii ar fi rămas peste noapte in magazin şi ar fi ieşit deschizand un geam de la etajul I, făcand o pagubă magazinului in valoare de 2.375.000.000 lei vechi, cantitatea de aur furată fiind de peste două kilograme.

Nera Star şi-a dat in petic
Paza complexului comercial Silvania este asigurată de către firma “Nera Star”, o agenţie de pază care era cotată pană acum drept una din cele mai bune in domeniu din judeţul Sălaj. Directorul firmei de pază nu a dorit să ne dea prea multe detalii despre contractul incheiat cu complexul Silvania, insă ne-a spus că paza este asigurată doar pe timp de zi, pe timp de noapte funcţionează o alarmă. Dacă ar fi să judecăm după primele cercetări ale Poliţiei, se presupune că autorii jafului au rămas peste noapte in maga-zin şi au dat spargerea la bijuterie. Interesant este faptul că “Nera Star” trebuie să se asigure inainte de a se inchide magazinul că toate incăperile sunt goale, fără “vizitatori surpriză”. O altă problemă este cea a alarmei. La dispeceratul fimei nu s-a activat niciun fel de alarmă, să fie vorba de o neglijenţă in serviciu?

Spargerea secolului in Zalău
Inspectorul şef al IPJ Sălaj, Iosif Ghiurca, a declarat pentru Graiul Sălajului că poliţiştii sălăjeni nu s-au confruntat in istoria recentă cu o asemenea spargere dacă ar fi să ne raportăm la cantitatea de aur furată. “In continuare vom face verificări pentru identificarea autorului sau autorilor şi pentru a vedea veridicitatea plangerii semnalate”, a explicat Ghiurca activitatea poliţiştilor in viitorul apropiat. Intrebat dacă firma de pază se face vinovată de această spargere, şeful Poliţiei sălăjene spune că “dacă se va confirma că autorii furtului au rămas peste noapte in magazin, atunci este clar că firma de pază trebuia să verifice la ora inchiderii dacă cineva mai este in magazin”. Important de menţionat este faptul că magazinul este lipsit de supraveghere video şi nici unul din sistemele de alarmă active nu s-a declanşat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut