Un barbat de 35 de ani a intrat ziua in amiaza mare, in data de 30 ianuarie, in sediul Inspectoratului Scolar din Zalau si a sustras un portmoneu al unui angajat al unitatii in care se gaseau acte de identitate, 70 de lei si un card bancar.
Evenimentul a fost comunicat prin statie agentilor comunitari , totodata fiind transmise si semnalmentele autorului. „Agentii Gheorghe Mesaros si Nicolae Plic, aflandu-se in zona Autogarii, l-au identificat dupa semnalmente pe numitul P. Ioan de 35 ani din Zalau, care avea asupra sa suma de 1950 lei”, a precizat Lucian Trif, purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau . Din surse neoficiale am aflat ca hotul reusise , intre timp, sa scoata bani de pe cardul pe care il furase cu cateva ore inainte.
P. Ioan a fost predat organelor de Politie, care in urma cercetarilor au stabilit ca acesta este autorul furtului din incinta Inspectoratului Scolar Zalau. In urma anchetei oamenilor legii, s-a mai stabilit ca in ultima perioada, P. Ioan a mai savarsit inca trei furturi cu acelasi mod de operare.