ianuarie 28, 2023

FUNDATIA ‘ACASA’ Centrul de Recuperare, Tratament si ingrijire ACASA-Zalau

Fundatia “ACASA” aduce la cunostinta faptul ca in cadrul Centrului de Recuperare, Tratament si ingrijire ACASa Zalau se efectueaza consultatii, servicii conexe (fiziokinetoterapie) in regim ambulatoriu si internari in specialitatea REUMATOLOGIE, pe baza biletului de trimitere.

rn

Reumatologia este specialitatea care se ocupa cu depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea bolnavilor cu suferinte non-chirurgicale ale aparatului locomotor si cuprinde peste 200 de afectiuni la nivel articular, muscular sau osos.
Bolile reumatice sau reumatismul, sunt afectiuni dureroase, care sunt cauzate de inflamatie, tumefiere si durere in articulatii. Termenul de reumatism nu reflecta o boala in sine.

rn

Suferiti de dureri de articulatii, articulatiile sunt calde la atingere sau sunt umflate? Aveti dureri in timpul mersului, dificultati la prinderea unor obiecte sau rigiditate articulara?
in cadrul Centrului de Recuperare, Tratament si ingrijire “ACASa” va putem ajuta in diagnosicarea, tratamentul si urmarirea diverselor patologii din sfera specialitatii, precum si recuperarea in regim de ambulator sau prin internare pe sectie, in functie de necesitati.
Consultatiile se fac pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, de luni pâna vineri in intervalul orar 8.00 – 12.00, cu programare prealabila la numerele de telefon 0260 661384 sau 0260 612999.

rn

Informatii generale:
Fundatia “ACASa” este o organizatie non-profit româno-olandeza, fondata in decembrie 2000, având ca obiectiv principal de activitate recuperarea, tratamentul si ingrijirea persoanelor aflate in situatie de nevoie medicala si sociala. Pentru realizarea scopului propus, Fundatia a realizat CENTRUL DE RECUPERARE, TRATAMENT sI INGRIJIRE „ACASa” Zalau, jud. Salaj. 
CENTRUL si-a inceput activitatea odata cu obtinerea AVIZULUI XI/A/15191/22.03. 2004 de la Ministerul Sanatatii, pentru activitatea de recuperare medicala copii si adulti in regim de spitalizare continua si ambulator de specialitate. 
Unitatea este acreditata de catre Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate prin Certificatul seria ANMCS nr. 259 din 01.06.2016.
CENTRUL detine Certificat ISO 9001:2015 in Managementul Calitatii Serviciilor, acordat de catre Royalcert International Registrars.

rn

Dotarea tehnica a CENTRULUI:
CENTRUL dispune de o dotare completa, cu aparatura, dispozitive si instrumentar, de ultima generatie pentru activitatile de fizio–kinetoterapie, terapie ocupationala/ergoterapie, psihologie si logopedie, printre care: 
• gama completa de electroterapie de utima generatie
• hidroterapie
• magnetoterapie 
• laseroterapie de inalta intensitate, Laser HIL
• terapia TECAR
• drenaj limfatic
• termoterapie
• terapie Schok Wave
• Analizator coloana vertebrala DIERS 
Pe lânga aparatura performanta, CENTRUL este dotat cu mobilier adecvat, sistem de culegere si prelucrare a datelor in sistem retea, birotica, sistem de supraveghere a bolnavilor (acustic si optic), sistem de telefonie, sistem de comunicare intern de tip pager, sistem de protectie impotriva incendiilor, alte dotari specifice acestui gen de activitate. 
Servicii oferite si decontate prin Casa de Sanatate Salaj:

rn

Prin diversitatea serviciilor oferite in sistem de spitalizare continua si in ambulator de specialitate, urmarim restabilirea cât mai deplina a capacitatii functionale pierdute sau nedezvoltate in cadrul unor diverse afectiuni.

rn

Tipul afectiunilor tratate la copii:
– boli genetice si boli congenitale;
– patologia traumatismelor obstetricale;
– tulburari de dezvoltare motorie;
– malformatii spinale, hidrocefalia;
– paralizia cerebrala;
– boli neurodegenerative, neuromusculare, distrofinopatii;
– pareze cu diverse etiologii;
– tulburari de mers, echilibru si coordonare; 
– tulburari de statica vertebrala (cifoze scolioze) si a piciorului (picior strâmb congenital, picior plat);
– artropatii cronice si artrita idiopatica juvenila;
– sechele post-traumatice si postoperatorii;
– alte afectiuni care genereaza si intretin deficitul motor. stop_coloana

rn

Tipul afectiunilor tratate la adulti:
– afectiuni reumatismale degenerative, abarticulare si cronice inflamatorii;
– stari posttraumatice si postoperatorii ale aparatului locomotor;
– nevralgii, nevrite si polinevrite;
– paralizii si pareze dupa accidente vasculare cerebrale sau prin leziuni de neuron motor periferic;
– alte afectiuni care genereaza si intretin deficitul motor.

rn

Fundatia ACASa are o relatie de lunga durata si o colaborare permanenta cu specialisti in domeniu din Olanda, respectând cele mai inalte standarde medicale actuale privind metodele de tratament:
– kinetoterapie
– fizioterapie 
– hidrokinetoterapie 
– psihoterapie si logopedie

rn

CUI NE ADRESAM?

rn

• Tuturor persoanelor asigurate din România si din strainatate;
• Persoanelor asigurate sau neasigurate care doresc sa beneficieze de serviciile noastre la cerere/ cu plata;
• Institutiilor, unitatilor de productie, care doresc sa contribuie la imbunatatirea sanatatii angajatilor, prevenirea si tratarea afectiunilor mioartrokinetice, cresterea randamentului in munca, reducerea incidentei concediilor medicale si nu in ultimul rând, ridicarea moralului angajatilor.

Element de noutate: 
incepând cu data de 15 aprilie 2019, Centrul de Recuperare, Tratament si ingrijire ACASa-Zalau, ofera si sevicii la cerere, cu plata, in cadrul ambulatoriului de recuperare. 
Motivatie:
* valorificarea mai eficienta a tuturor resurselor materiale si umane;
* imbunatatirea accesibilitatii la servicii; 
* suplimentarea veniturilor, ca o necesitate actuala pentru acoperirea costurilor;

IMPORTANT: momentan, programarile pentru toate serviciile de recuperare medicala la cerere/cu plata se fac exclusiv in afara orelor de program contractate cu Casa de Sanatate Salaj, adica de luni pâna vineri, dupa orele 16:00.

rn

CLICK PE POZE:

rn

PLAN TARIFAR SERVICII DE RECUPERARE MEDICALA LA CERERE ADULTI

rn

""

rn

PLAN TARIFAR SERVICII DE RECUPERARE MEDICALA LA CERERE COPII

rn

""

rn

 ""

rn

""

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut