Funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, scoasă la concurs

S-a discutat în nenumărate rânduri despre “împuterniciții” din structurile Ministerului Afacerilor de Interne și despre faptul că se vor organiza concursuri pentru funcțiile de conducere de la nivelul IPJ-urilor, însă, de aproximativ 4 ani de zile, totul a rămas la stadiul de promisiuni goale. În conferințele de presă de la Zalău, ministrul de Interne, Lucian Bode, afirma că, la nivelul Poliției Române, dintr-un total de 4.800 de funcții de comandă, un număr de 1.380 sunt ocupate prin împuternicire, adică de persoane numite în funcții fără concurs. De asemenea, doar în anul 2021 s-au dispus peste 250 de astfel de împuterniciri, pe funcții de comandă.

Iată că nemulțumirile sindicaliștilor din rândul polițiștilor au avut, într-un final, ecou. Sindicatul Democratic al Polițiștilor (SIDEPOL) anunță că se dă se dă undă verde pentru concursuri. În prima fază, se scot la concurs trei posturi de conducere, printre care și cel de șef al IPJ Sălaj.

“Doar la nivelul Poliției Române dintr-un total de aproximativ 4.800 de funcții de comandă, 1380 sunt ocupate prin împuternicire, iar la nivelul M.A.I. doar anul acesta s-au dispus peste 250 de astfel de împuterniciri pentru funcții de conducere. Astfel că, la data de 09.07.2021, Inspectoratul General al Poliției Române anunță, într-o primă fază, organizarea a 3 concursuri pentru ocuparea:funcției de director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București , funcției de șef al inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Olt, funcției de șef al inspectoratului de poliție județean I la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj. Sperăm că acest început să fie unul de impact și de interes pentru Ministerul Afacerilor Interne, astfel încât, în cel mai scurt timp să fie ocupate prin concurs toate funcțiile de conducere/comandă din I.G.P.R. și celelalte arme. Considerăm că o reformă sănătoasă se poate face doar cu ajutorul unor profesioniști și a unor factori decizionali responsabilizați, care să aibă la îndemână instrumentele profesionale pentru a implementa ceea ce se vrea a fi cu adevărat o reorganizare eficientă”, spun sindicaliștii de la Sidepol.

De altfel, aceștia doresc să se asigure că viitoarele concursuri vor fi organizate în mod corect și transparent.

“Reprezentantii Sindicatului Sidepol vor fi prezenti, în calitate de observatori, la aceste concursuri, pentru asigurarea transparentei si obiectivității, având în vedere faptul că este o miză uriașă și nu am dori să ocupe o funcție de inspector sef sau director general, cine trebuie, si nu cine merită!”, afirmă reprezentanții Sidepol.

La IPJ Sălaj avem inspector-șef și inspector-șef adjunct împuterniciți

În 10 iunie, mandatul de împuternicire la vârful IPJ Sălaj al comisarului-șef Marius Stupar a împlinit termenul de un an și nu a mai putut fi prelungit. Astfel, comisarul-șef este titular acum pe postul de adjunct al IPJ Sălaj (prin împuternicire) și desemnat la șefia poliției sălăjene pentru o perioadă nedeterminată. Comisarul-șef Marius Anton Stupar a fost numit prima dată în funcția de inspector-șef interimar la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj în iunie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, prin împuternicire. În toamna anului 2020, prin Ordin de ministru, a fost împuternicit pentru încă șase luni să conducă poliția sălăjeană. În 11 martie 2021, a fost prelungită din nou împuternicirea pentru alte trei luni, iar în iunie a fost împuternicit ca adjunct, funcție grad III, și desemnat să conducă poliția sălăjeană.

Comisarul-șef Adrian Jecan este adjunct (funcție grad II) al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, prin împuternicire, până la finele anului. Împuternicirea acestuia a expirat în 15 iunie și a fost prelungită, în aceeași zi, printr-o decizie a IGPR, pentru încă șase luni.

About Author

2 Replies to “Funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, scoasă la concurs”

  1. Este un interviu. Concursul presupune examen! Acolo se vede ceea ce se stie si ceea ce nu. Nu la interviu, unde , daca vreau te trec, daca nu, nu! Era de asteptat sa fie un simulacru, probabil tot domnul care e acum se doreste sa ramana. E si “bun” tare! Vai de tara asta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *