octombrie 4, 2022

Functia de secretar al Primariei Zalau, pe care Stelian Potrovita a stat 26 de ani, este scoasa acum la concurs de ANFP

Agentia Nationala a Functionarilor Publici a publicat pe 18 ianuarie anunt ca organizeaza concurs pentru functia de conducere de secretar la Primaria Municipiului Zalau. Functie din care s-a pensionat in vara anului trecut cunoscutul Stelian Potrovita, dupa 26 de ani, iar in locul lui a fost numita interimar Claudia Ardelean, sefa a Directiei Administratie Publica Locala din administratia municipala.

rn

Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Agentiei din Bucuresti, în perioada 18 ianuarie – 6 februarie 2019, inclusiv. Data de sustinere a probei scrise este 20 februarie, la ora 10:00. Locatia de desfasurare a concursului este sediul ANFP din Bucuresti.
Candidatii trebuie sa îndeplineasca o suma de conditii. Trebuie sa aiba studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta în stiinte juridice sau administrative; Se impun, de asemenea, studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administratiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, în conditiile legii; Vechimea ceruta în specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice este de minimum 7 ani.
Stelian Potrovita a iesit la pensie din functia de secretar al Primariei Zalau, la varsta de la 65 de ani, incepand cu data de 10 iulie 2018. A fost 26 de ani secretarul Primariei Zalau, din august 1992 pana in iulie 2018, fiind angajat în urma unui concurs organizat de municipalitate.
Cariera lui Potrovita a fost umbrita in ultimii ani de faptul ca este cercetat penal intr-un dosar de mare coruptie instrumentat de DNA Cluj, alaturi de fostul primar Radu Capalnasiu. Dosarul a fost disjuns din cauza in care a fost judecat si fostul subprefect Lucian Baican si samsarul de terenuri Dan Radu, dupa perchezitiile din toamna lui 2015. A fost cel mai mare scandal din Zalau, cu acuzatii grave de afaceri murdare cu retrocedari de terenuri.

rn

Claudia Ardelean este secretar interimar

rn

Sefa Directiei Administratie Publica Locala din Primaria Zalau, Claudia Ardelean, a fost numita interimar secretar al Primariei Zalau, anul trecut, dupa ce Stelian Potrivita a iesit in pensie. Numirea Claudiei Ardelean a fost facuta prin dispozitia primarului Ionel Ciunt din 12 iulie 2018.
Claudia Ardelean are 44 de ani, este casatorita si are un copil. Lucreaza in Primaria Zalau din anul 1996 si are o experienta in administratie de peste 22 de ani. A lucrat prima data in Primaria Zalau pe un post de inspector de specialitate, a fost timp de mai multi ani sef Serviciul Juridic, Contencios, iar in anul 2005 a devenit directorul Directiei Administratie Publica Locala. Este de profesie jurist, a terminat liceul la API Zalau, apoi a urmat Facultatea de Drept de la Oradea. Este licentiata in Stiinte juridice si are un master in administratie locala. Claudia Ardelean castiga ca secretar interimar un salariu lunar de 13.600 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.