decembrie 5, 2022

Fumul de la centrala termica a policlinicii din Dumbrava explicat de dr. Ciobanca

Pe un grup de socializare din Zalau, o persoana a publicat un video cu fumul care iese de la hornului centralei pe lemn a Policlinici "Salvosan Ciobanca" insotita de comentariul "chiar nu vede nimeni dupa cate sesizari s-au facut?". De precizat ca, in ziua in care a fost postata filmarea, 12 noiembrie 2019, vantul era mai puternic ca de obicei, iar in ce priveste grupul facebook unde a fost postata, se insista tocmai pe ideea aceasta, ca inainte de a publica anumite lucrurii si comentarii sa se faca sesizari la autoritatile competente. Am notat comentariile unora prin care spun ca "pentru noi cei care stam in apropiere e un chin, ne gazeaza pur si simplu", "groaznic de urât miroase ne gazeaza" sau cineva care afirma ca "o dat spaga buna, de aia nu se rezolva nimica. geamurile si pervazurile noastre sunt negre. Plasa de tantari miroase oribil si dupa ce o speli." De asemenea, am notat si acel comentariu in care, cineva spune ca trebuie facuta sesizare la "Mediu" si la Protectia Consumatorului. Astfel ca, ne-am interesat la Agentia de Protectie a Mediului Salaj (organismul care elibereaza autorizatiile de mediu) si la Garda de Mediu, care verifica respectarea prevederilor autorizatiei de mediu, daca astfel de sesizari au fost facute, la niciuna din aceste institutii nu rezulta ca cineva sa fi facut o sesizare. Daca este careva, care a facut o astfel de sesizare si are un document prin care sa demonstreze, ca a facut acest lucru (numar de inregistrare) si nu a primit un raspuns in termenul legal, il invitam sa ne o trimita pe adresa redactiei.

rn

Cum e si firesc intr-un demers jurnalistic, inaintea de prelua si publica din afirmatiile, facute pe acel grup facebook, am dorit un punct de vedere din partea celor de la Salvosan Ciobanca. Ni s-a declarat ca imaginile respective au fost vazute si ni s-a spus ca nici vorba, de ceea ce declara unii sau altii, referitor ca in acel horn, s-ar arde deseuri infectioase, acestea fiind ridicate periodic in baza unui contract pe cantitati estimate. Din ce am inteles, acel horn deserveste o centrala pe lemne folosita la incalzirea pacientilor internati in corpul de cladire al policlinicii, nicidecum la arderea deseurilor infenctioase sau a "mortaciunilor". In ce priveste inaltimea hornului, acesta a fost inaltat cu 6 metri, cand in anii trecuti s-au mai facut sesizari legate de fumul si mirosul de la acel horn.

rn

Contact de catre noi, Petru Ciobanca, proprietarul policlinicii "Salvosan Ciobanca", ne-a declarat ca in ce priveste Garda de Mediu, aceasta viziteaza "foarte des" policlinica. "Noi facem mereu testele respective, pentru ca se cer teste de noxe, iar noi avem contract cu Institutul Regional de Sanatate Publica din Cluj" a spus Ciobanca. Am primit invitatia de a vizita centrala termica, despre care doctorul afirma ca este autorizata, si ca ar fi fost pusa in functie, datorita cererii de caldura din partea pacientilor, pe langa cele de pe gaz, intr-o zi in care vantul era mai intens. O sa dam curs acestei invitatii, iar ceea ce vom inregistra si filma la fata locului, evident ca le vom pune la dispozitia cititorilor nostri. Pentru ca intentia noastra, nu e de a ne numara like-urile sau de a-i urmari pe unii cum se porcaiesc intr-ei sau pe altii, ci de a cauta o rezolvare a lucrurilor, in beneficiul tuturor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *