februarie 9, 2023

Incepand cu 1 ianuarie 2009, restaurantele si barurile trebuie sa aiba spatii special amenajate si delimitate atat pentru fumatori cat si pentru nefumatori. Spatiile pentru fumat vor trebui sa reprezinte maximum 50% din suprafata spatiului alocat clientilor si va fi obligatoriu ca in acestea sa se asigure ventilare si sa fie izolate de spatiile pentru nefumatori. Totusi, localurile cu o suprafata mai mica de 100 metri patrati pot alege sa functioneze fie ca unitati in care se fumeaza, fie pentru nefumatori. Dupa ce legea va intra in vigoare, restaurantele vor fi controlate de Protectia Consumatorilor. Nerespectarea acestor prevederi va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei, dar localurile pot fi si inchise.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut