Fujikura va reloca in Maroc cele patru unitati de productie a instalatiilor electrice pentru autoturisme pe care compania japoneza le detine in Romania, cu scopul reducerii costurilor cu forta de munca in contextul scaderii afacerilor, potrivit cotidianului Nikkei.

Divizia spaniola a companiei va construi o noua fabrica in Maroc, iar relocarea activitatilor va incepe in prima jumatate a anului fiscal 2009.

Reprezentantii Fujikura Automotive Romania au confirmat deschiderea unui nou punct de lucru in Maroc, dar sustin ca activitatile din Romania nu sunt afectate de aceasta decizie. „Fujikura nu se retrage din Romania”, a declarat o sursa apropiata companiei.

Fujikura detine in Romania patru fabrici, la Cluj Napoca, Dej, Jibou si Campeni, unde lucreaza in total 3.000 de angajati. Principalii beneficiari ai Fujikura Romania sunt Volkswagen, Seat, Valeo si Skoda. Fujikura a preluat compania cu capital mixt, spaniol-romanesc, Automobile Componente Electrice, care a investit in tara noastra 25 de milioane de euro si a creat 3.000 de locuri de munca. Fujikura Limited are 43.800 de angajati si produce sisteme electrice, de transmisie optica si de retea, componente electronice pentru echipamente.