ianuarie 29, 2023

Fruntași în Europa la decesele cauzate de coronavirus

După ce marți, 28 septembrie, România a atins cel mai sumbru record cu privire la numărul de cazuri de noi infectări cu coronavirus, peste 11.000 de persoane infectate în 24 de ore, autoritățile trag un nou semnal de alarmă și îndeamnă populația să se vaccineze. Situația este cât se poate de gravă, iar în România Covid-19 face într-o zi mai multe victime decât media europeană.

“Când vom înțelege cu toții că situația este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore. Avem peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori. Peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI și luptă împreună cu medicii pentru viețile lor. Da! Situația este foarte gravă! România a ajuns pe locul 6 în lume și pe 2 în Europa ca număr de decese raportate astăzi (marți, n.red.). Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%. Haideți, totuși, să normalizăm cifrele ca să punem în context! De ce? Tocmai ne comparăm cu state care au cu mult mai mulți locuitori. Decese/milion de persoane: În România au fost raportate astăzi de 2,65 de ori mai multe decese decât media Europeană. În România au fost raportate astăzi de 6.34 de ori mai multe deecese decât media în lume. Număr de cazuri/ milion de persoane: În Romania au fost raportate astăzi de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media Europeană. În România au fost raportate astăzi de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume. Acoperirea vaccinală (raportată la întreaga populație – nu doar populația eligibilă) Europa: vaccinați complet 52% și încă 4.5% cu prima doză. Lume: vaccinați complet 33% și încă 12% cu prima doză. România: vaccinați complet 28% și încă 1% cu prima doză. Haideți să ne ajutăm între noi! Haideți să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideți să nu blocăm spitalele! Haideți să avem grijă de noi și de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19! Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces”, este mesajul transmis de autorități pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut