septembrie 28, 2023

Informații nepublice ar fi ajuns în posesia unor firme. A fost sesizat Parchetul General

Verificările corpului de control al ministrului Mediului au confirmat existența unor suspiciuni cu privire la scurgeri de informații care ar fi favorizat mai multe firme în cadrul programului Casa Verde. Ministrul Mediului a sesizat în acest sens Parchetul General.

Mircea Fechet susține că Corpul de Control a constat că există posibilitatea ca anumite informații de interes public să fi ajuns în posesia unor persoane juridice, mai exact a unor firme. Ministrul a punctat că concluziile raportului de control au fost trimise către Parchetul General.

„În urma verificărilor, Corpul de Control a constatat că există posibilitatea ca anumite informații, care nu sunt de interes public, să fi ajuns în posesia unor persoane juridice, unor firme, motiv pentru care, pe lângă cercetările pe care le efectuează și Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, am decis să trimitem concluziile raportului de control, îmrpreună cu întreg raportul organelor de cercetare penală, în speță Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, a transmis ministrul Mediului la Digi24.

Mircea Fechet a precizat că încearcă să construiască încrederea cetățenilor în instituțiile statului și în ministerul Mediului: „Acest lucru se realizează foarte reu și se pierde foarte ușor. Vreau să transmit un mesaj public, că am toleranță zero față de astfel de practici”.

Sursa informației ziare.com

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut