”Fără această victorie cu Zalăul, Rapidul era retrogradată”

Liderul din teren al grupării din Giuleşti spune că partida de sâmbătă cu formaţia condusă de Gheorghe Tadici a fost decisă spre final


HC Zalău era echipa favorită în jocul din capitală, programat sâmbătă dimineaţa în Sala “Giuleşti”.  Ca lot, dar şi ca poziţie în clasament, sălăjencele aveau un mare plus în faţa celor de la Rapid Bucureşti. De fapt, şi declaraţiile conducătorilor grupării de la poalele Meseşului erau unele optimist. Şi casele de pariuri au considerat că o victorie a oaspetelor ar fi una normală, astfel că un posibil succes al gazdelor avea cota 4!

Pe semicerc, giuleştencele au avut însă o motivaţie puternică, chiar decisivă, adică a fi sau nu a fi pe prima scenă a handbalului românesc. Altfel spus, elevele lui Vasile Mărgulescu trebuiau neapărat să câştige jocul cu Zalăul, pentru evitarea retrogradării.  Aşa s-a şi întâmplat, deşi HC Zalău a avut avans în startul partidei.
 Acuzând şi absenţa golgheterei Claudia Constantinescu, sălăjencele au fost depăşite la toate capitolele şi jocul a curs spre o victorie clară a Rapidului, deşi Andrada Trif şi compania au reuşit la un moment dat să se apropie pe tabela de marcaj (scor 21 – 20). Având între buturi un adevărat “înger păzitor” stop_coloana , este vorba despre Andreea Arghir, formaţia din capitală s-a distanţat pe final, astfel că scorul a fost unul destul de ruşinos pentru HC Zalău:  28 – 21.

Chiar dacă a înscris doar un gol, Alina Dobrin a avut un aport important pentru acest succes, prin prezenţa şi spiritul ei de giuleşteancă şi pentru modul de a motiva colegele. Chiar dacă a ajuns la aproape 40 de ani, fosta internaţională rămâne încă un liderul în vestiarul Rapidului, un Rapid care – prin această victorie – a depăşit de linia de plutire…

“În totdeauna, partidele cu Zalăul au fost disputate, dar jocul acesta a fost unul cu o mare miză pentru noi. Fără această victorie, Rapidul era retrogradată. Până la urmă, am reuşit un succes la scor, iar diferenţa s-a realizat pe finalul meciului, după ce paradele de efect ale portarului nostru”, a declarat Alina Dobrin.  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *