septembrie 21, 2023

Fotografia anului la UNICEF: copii din Etiopia citind în biblioteca devastată de război

1

Fotograful argentinian Eduardo Soteras a realizat fotografia anului 2022 în biblioteca devastată de război a unei şcoli primare din regiunea Tigray din Etiopia, informează DPA, citată de Agerpres.

Zâmbetele de pe chipurile lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerilor şi a violenţei”, a precizat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii la ceremonia de premiere desfăşurată joi la Berlin.

”Dorinţa copiilor de a descoperi şi de a învăţa lucruri este deseori atât de mare, încât îi face să uite de natura periculoasă a unei situaţii. Acesta este mesajului Fotografiei Anului 2022 desemnată de UNICEF’‘, a precizat patroana UNICEF Germania, Elke Büdenbender, soţia preşedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Premiul al II-lea a fost acordat unei fotografii realizate de americanul Ron Haviv într-un subsol din Kiev, Ucraina. Imaginea înfăţişează mai mulţi copii refugiaţi subsol din calea bombardamentelor, care privesc într-o carte pentru copii.

Copii din Ucriania care ascultă o poveste într-un buncăr din Kiev. Foto: Facebook/Deutschland

“Setea de cunoaştere şi educaţie este elementul unificator al fotografiilor câştigătoare anul acesta. Mai ales în zonele de conflict şi în ţările afectate de crize, şcolile şi serviciile pentru sprijin psihologic sunt locuri ale speranţei, care stabilizează copiii şi le conferă putere”, a spus Peter-Matthias Gaede, membru al juriului şi al Comitetului UNICEF pentru Germania.

1 thought on “Fotografia anului la UNICEF: copii din Etiopia citind în biblioteca devastată de război

  1. Acea carte de povești nu era în limba română, cu siguranță. În ucraina bastardă, întemeiată de LENIN&STALIN, limba română este interzisă în școli.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut