Fotbalul tinut pe tusa de Coronavirus!

Iar ideea este ca formatul acestui campionat european amanat „ramane acelasi, cu douasprezece orase gazda”, adauga ziarul spaniol Marca.

rn

Cotidianul sportiv spaniol constata insa ca UEFA va trebui sa gaseasca un acord de program cu FIFA: acesta din urma intenționa sa organizeze Cupa Mondiala a Cluburilor in vara anului 2021. si nu doar UEFA are de negociat calendarul: Conmebol, federația sud-americana, a anunțat, de asemenea, amanarea cu un an a Cupei America, inițial programata sa inceapa la 12 iunie 2020 in Argentina si Columbia.

rn

ESPN, canalul sportiv american spune ca amanarea Euro inseamna ca ligile interne europene, date si ele peste cap de coronavirus, sunt acum libere sa isi aranjeze programele asa cum doresc. UEFA a mai spus ca a fost inființat un grup de lucru, cu participarea ligilor si a reprezentanților cluburilor, pentru a examina soluții calendaristice ce ar permite finalizarea sezonului.

rn

Exista insa numeroase complicații, observa publicația spaniola AS. in mod evident, exista o serie de probleme conexe care trebuie luate in considerare – contractele jucatorilor care expira, drepturile TV si asa mai departe.

rn

si Le Figaro remarca faptul ca amanarea turneului final era o condiție esențiala pentru cluburi si ligi spre a permite finalizarea campionatelor interne, in prezent intrerupte. si pentru a nu torpila sanatatea economica a unui intreg sistem, dependenta de drepturile TV foarte profitabile. Au fost audiați puternicii Andrea Agnelli (Juventus), Karl-Heinz Rummenigge (Bayern München), Nasser al-Khelaïfi (PSG) si ceilalți.

rn

inghețate oficial de Aleksander Ceferin in faza optimilor, Liga Campionilor si Liga Europa se pot incheia, de asemenea – in formatul lor clasic sau in altul – odata ce autoritațile vor permite sa se reia competițiile. Cei mai optimisti se asteapta la inceputul lunii mai. Dar nimic nu este mai puțin sigur, avand in vedere raspandirea coronavirusului.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *