noiembrie 29, 2022

Fotbalul din Zalău rămane in agonie

Proiectul de hotărâre privin atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă în cadrul programului “Promovarea sportului de performanţă” pentru anul competiţional 2015 – 2016 a trecut ieri în şedinţa Consiliului Local Municipal cu 15 voturi, dintr-un total de 15.

Printr-un proces verbal, Comisia pentru evaluarea şi selecţia programelor, proiectelor şi acţiunilor sportive, a stabilit că doar Asociaţia Club Sportiv Volei Municipal Zalău şi Asociaţia Club Sportiv Volei Club Zalău întrunesc condiţiile de eligibilitate pentru finanţare nerambursabilă.
Comisia de evaluare a stabilit sumele care pot fi acordate ca finanţare nerambursabilă celor două cluburi sportive. Astfel Asociaţia CS Volei Municipal Zalău primeşte 2.734.614 lei, iar Asociaţia CS Volei Club Zalău primeşte 65.386 de lei pentru anul 2015.
Consilierul Vasile Dărăban a arătat că la stabilirea sumei s-au luat în considerare criteriile de performanţă (participarea la Campionatul Naţional de Volei al României, Cupa şi Supercupa României, Cupele Europene 2015 – 2016) pentru Volei Municipal Zalău. Pentru Volei Club Zalău este suficient argumentul paricipării la Campionatul naţional de volei Divizia A2 Vest 2015 – 2016. Dărăban acuza faptul că nu s-au stabilit nişte criterii mai performante şi pentru Volei Club Zalău. În replică, primarul stop_coloana Căpîlnaşiu a spus că şi sumele sunt pe măsura performanţei şi că în următorul campionat se vor stabili criterii prin care să-şi justifice banii.

FC Zalău nu poate primi finanţarea primăriei din cauza datoriilor mari
Şi fiindcă tot erau la capitolul sport, consilierii au pus problema lipsei de finanţare a echipei de fotbal FC Zalău, care a jucat prima jumătate de campionat fără finanţare în liga a IV-a. Iar rezultatele au fost pe măsură. Este pe penultimul loc. “Performanţele” sunt doar o victorie şi un egal cu echipa din Bălan, care este pe ultimul loc.
În şedinţa de ieri s-a spus că fotbalul e foarte gustat de zălăuani şi ar fi păcat să nu avem o echipă de fotbal. Radu Căpâlnaşiu i-a asigurat pe consilieri că banii există pentru finanţarea clubului de fotbal, dar cum clubul are foarte multe şi mari datorii, banii sunt blocaţi, pentru că sumele nu pot fi alocate pentru plata datoriilor. Se caută soluţii, se va discuta cu Finanţele pentru a putea debloca conturile clubului de fotbal. Vom încerca să găsim şi sponsori, a spus în încheiere primarul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *