Nicolae Ciucă, în piață la Șimleu Silvaniei

Nicolae Ciucă, în piață la Șimleu Silvaniei

Noua piață agroalimentară din Șimleu Silvaniei a fost inaugurată cu fast, vineri dimineața, în prezența a numeroase persoane, cetățeni, reprezentanți ai autorităților locale și județene, parlamentari și politicieni. În capul listei au fost Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal și președinte al Senatului, Lucian Bode, secretar general PNL și vicepreședinte al Camerei Deputaților, europarlamentarii liberali Daniel Buda si Rareș Bogdan, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, subprefectul Adriana Sabou, senatorul UDMR Irina Kovacs, deputatul UDMR Seres Denes.

Odată cu deschiderea pieței, comercianții beneficiază de o clădire dotată corespunzător pentru a-și vinde marfa în condiții dintre cele mai bune, iar șimleuanii se pot mândri acum cu o piață modernă, amplasată într-o zonă ușor accesibilă a orașului, cu o arhitectură deosebită, în concordanţă cu izul istoric pe care-l oferă Cetatea Bathory din imediata vecinătate.

Proiectul privind realizarea pieței agroalimentare din Șimleu Silvaniei a demarat în anul 2016, valoarea investiției fiind de aproape 8 milioane de lei.

“Șimleu Silvaniei are de astăzi cea mai frumoasă și mai modernă piață din nordul Transilvaniei. O bornă și un obiectiv-reper pentru comunitatea noastră. Mă bucur în special pentru cei care ne produc nouă celorlalți bucate și hrană sănătoasă. Tot respectul pentru cei care trudesc și lucrează pământul pentru ca noi toți să avem bucate pe masă. De azi, iarna nu o să le fie frig, iar vara nu o să le fie prea cald. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv de referință pentru comunitatea noastră. Am avut o piață de o sută de ani, iar acum am construit una pentru o mie de ani. Să ne bucurăm de ea”, spune Cristian Mihai Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a lăudat investiția de circa un milion și jumătate de euro din orașul de sub Măgură, dar și întreaga activitate a primarului, precum și buna colaborare între administrația locală și cea județeană.

”Piețele au fost dintotdeauna centrele vii ale comerțului în comunitățile rurale, dar și locul unde se deschide dialogul. La Șimleu Silvaniei, piața istorică a fost renovată, iar astăzi, mulțumită administrației liberale de aici, oamenii care vin cu mâinile crăpate de muncă nu mai trebuie să stea iarna în frig sau vara în soare. Cristian Lazăr este unul dintre cei mai tineri primari din țară și a demonstrat tuturor că se poate, atunci când există colaborare între primărie, Consiliul Județean și guvern. Îl felicit pentru rezultatele care se văd astăzi în toată comunitatea. Am văzut aici bucuria sinceră a oamenilor pentru noua piață, dar eu îmi doresc ca aceasta să fie o normalitate în toate localitățile României. Producătorii locali trebuie să primească tot sprijinul autorităților, pentru că promovarea produselor românești este garanția că pe mesele noastre ajung alimente proaspete și de calitate, direct din inima satelor și a orașelor”, a declarat președintele Senatului.

Lucian Bode: Dezvoltăm Sălajul prin investiții care pun în valoare comunitățile!

“Este o investiție foarte importantă pentru Șimleu Silvaniei, un proiect ambițios și o promisiune îndeplinită față de comunitate. Vorbim de un proiect în valoare de peste 1,5 milioane de euro, susținut cu fonduri de administrația locală și centrală, care și-a deschis azi porțile pentru miile de producători din zonă și nu numai. Mă bucur că investiția oferă producătorilor locali un spațiu pentru comercializarea produselor la cele mai înalte la standarde și facilitează accesul șimleuanilor la produse agroalimentare de calitate, în cele mai civilizate și sigure condiții. Am încredere că astfel de investiții vor continua, pentru că ele sunt exemple clare de bună administrație care încurajează economia locală și producătorii să se dezvolte. Guvernarea liberală a susținut și susține administrațiile locale performante care pun binele comunității pe primul loc”, spune președintele Camerei Deputaților, liberalul Lucian Bode.

După vizita de la piață, a urmat cea la Casa Memorială de la Bădăcin a marelui om politic Iuliu Maniu.

“Grație implicării preotului paroh Cristian Borz și a multor oameni de bine care au susținut cu donații proiectul, Casa Memorială a renăscut începând cu anul 2019 când a fost redeschisă după o perioadă de consolidare și reabilitare, iar astăzi stă mărturie a respectului nostru față de trecut. Am ținut să marcăm aceste momente ca un arc peste timp, pentru că modernitatea se împletește perfect cu tradiția și cu respectul pentru istorie în județul Sălaj. Cinstind istoria și prețuind prezentul, putem privi spre viitor cu aceeași încredere și curaj care i-au caracterizat pe înaintașii noștri”, a adăugat Lucian Bode.

About Author

2 Comments

  1. Dorin

    Felicitari, Cristi, un primar de viitor! Ciuca, Rares Bogdan, ati cumparat patrunjel, in loc sa luati ceva ce nu gasiti decat la Simle: ceapa de Pericei, vin spumant de Carastelec (sampania de Simleu), recent premiat la Londra, locul I!!! Bode draga, tu faci de rusine un oras in ascensiune! Lasa-ne, lasa-ne! Si tu, cantaretule, te rugam mult sa te retragi, nu ne reprezinti!

  2. Dorin

    Fara Bode si Cantaretul, fotografia prinde bine. Cristi , primarul este de-al nostru, adica cinstit si fara smecherii in cap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *