Fostul prefect al Salajului a primit un an de inchisoare cu suspendare

Pedeapsa pentru fostul prefect al Salajului Gheorghe Dumitru Tamba, pentru uciderea din culpa a unui barbat, ramane de an de inchisoare cu suspendare, cu termen de incercare de trei ani si plata sumei de 237 de mii de lei daune pentru familia decedatului, dupa ce Curtea de Apel Cluj a respins joi recursul facut de familia victimei. Daunele financiare urmeaza sa fie suportate de firma de asigurari.

Pe 13 decembrie 2013, fostul prefect a fost condamnat de Judecatoria Zalau la un an de inchisoare cu suspendare, dupa ce, pe 27 noiembrie 2012, a accidentat mortal, pe Meses, un barbat de 63 de ani. Tamba se indrepta spre Zalau, iar pe Meses a pierdut controlul volanului, a iesit de pe carosabil si s-a deplasat aproximativ o suta de metri prin spatele parapetilor, apoi a izbit parapetul si s-a oprit in tufele de spini. Barbatul decedat, Ioan Balanean, in varsta de 63 de ani, din Zalau, se intorcea spre casa pe cararea din spatele parapetului, dupa ce fusese sa cumpere un porc pentru Craciun.

Cu ce ramane familia victimei

Sotia victimei, copiii si nepotii barbatului decedat, constituiti in parte civila, cerusera daune in valoare de 600 de mii de euro. Judecatoria Zalau a dispus pentru sotia victimei plata de despagubiri materiale in cuantum de 7.682 de lei, reprezentand cheltuieli de inmormantare, si daune morale de 80.000 de lei. Alte trei persoane, doi copii si nepoata victimei, stop_coloanaar urma sa primeasca 150.000 de lei, cate 60.000 de lei copiii si 30.000 de lei nepoata, plus 2.000 de lei cheltuieli de judecata. Sentinta a fost atacata prin recurs.

Sotia victimei l-a acuzat

pe Tamba de „lipsa de omenie”

Vaduva declara pentru Graiul Salajului,dupa sentinta data de Judecatoria Zalau ca Dumitru Tamba nu a dat semne de omenie dupa accident. „A omorat un om si a primit un an cu suspendare. Nici macar nu face inchisoare. Asa poate omori tot Zalaul, ca nu pateste nimic. Atata valoreaza viata unui om nevinovat? Ne-am intalnit de doua ori la Tribunal. Prima data, sa zic ca nu m-a cunoscut, pentru ca nici eu nu l-am cunoscut. Dar nici nu m-a salutat, nici nu a venit la mine sa-mi spuna ca-i pare rau. Nu m-a cautat niciodata!”, ne-a spus femeia indoliata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *