septembrie 30, 2022

Fostii angajati de la Armatura au acum acces la arhiva fabricii pentru a-si dovedi toate drepturile la pensie

Documentele primare din Fondul Arhivistic al fostei societati comerciale IAIFO SA Zalau, lichidata in anul 2004, au fost predate, la finalul anului 2018, pentru pastrare si prelucrare, operatorului privat HOSUDEP SRL Zalau. 

rn

Fostii angajati ai IAIFO SA Zalau se pot adresa, pentru eliberarea de adeverinte, certificate, extrase, noului detinator al arhivei, la adresa Str. Pictor Ioan Sima nr. 1, bloc P1, ap. 3, Zalau, Salaj. tel. 0260.671.557, mobil 0744.603.874.

rn

Mii de salajeni pagubiti prin lipsa
accesului la arhivele fostelor fabrici

rn

Din cauza ca nu au avut acces la arhivele fabricilor inchise, in jur de 8.000 de salajeni au fost multi ani in imposibilitatea de a obtine adeverintele de care aveau nevoie pentru a-si demonstra dreptul la pensie pe baza documentelor practice din fostele societati comerciale Sunt fosti muncitori de la Armatura, Agromec, Filatura de bumbac, Emailati, Integrata de in, etc.
Aproape 1.000 de fosti angajati ai IAIFO nu au avut acces la la documentele din arhiva, acestea fiind blocate intr-un spatiu al Rominserv Valves, companie care a cumparat Armatura din Zalau, dar lichidatorul a omis sa o oblige sa valorifice arhiva pentru fostii angajati.

rn

Pentru multi dintre fostii angajati
ai Armaturii este prea tarziu

rn

O femeie ne declara recent ca sotul ei, fost angajat la IAIFO, este acum bolnav la pat si ca, dintr-o pensie de 1.000 de lei, 300 da doar pe medicamentele sotului.
Pentru sotul ei, daca ar castiga litigiul in instanta pentru a-i fi recunoscute toate drepturile la pensie, cei 200 de lei in plus la pensie ar insemna foarte mult.
Femeia ne-a mai spus ca multi dintre fostii muncitori ai IAIFO care au asteptat ani de zile ca cineva sa le rezolve problema au murit fara a beneficia o zi de drepturile la o pensie corecta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.