ianuarie 27, 2023

Fost jucător la SCM Zalău: ”După unele schimbări în conducere, totul a mers spre rău”

Sport Club Municipal Zalău a trecut de la agonie la extaz și viceversa, pe tot parcursul anului 2021.

Spre finalul anului, după plecarea lui George Zima (antrenorul adus cu fast la echipă și ”alungat” cu mare gălăgie), s-au aplicat sancțiuni jucătorilor cu speranța că ”se vor trezi”. Din ceea ce se vede din exterior, rezultă o ”curățenie” a lotului de jucătorii aduși de fostul antrenor.

Sergiu Jurj, unul dintre fotbaliștii plecați recent de la SCM Zalău, a făcut câteva dezvăluiri despre presiunile la care au fost supuși atât ei, cât și George Zima. Presiuni care au însemnat condiții proaste de antrenament, ”bețe în roate” înaintea meciurilor etc. Fostul jucător al Zalăului, care are un istoric de joc la echipe cu renume (Rapid, Chindia Târgoviște, Universitatea Craiova), spune că există mai multe cauze pentru rezultatele slabe la echipă din ultima perioadă, dar cauza principală care afectează rezultatele o reprezintă ”ambițiile și orgoliile unora din conducere”.

”Motivele pentru care am plecat sunt foarte simple… obiectivul a fost ratat. Era normal să se ia unele măsuri.

Când am ajuns la Zalău, am fost încântat de calitatea lotului, de antrenor. Pregătirea pe care am făcut-o cu George (George Zima, fostul antrenor – n.r.) la Vatra Dornei a fost una foarte bună drept dovadă am început foarte bine campionatul. Însă, după aceea au avut loc unele schimbări în conducere și de acolo totul a mers spre rău. Ceea ce a afectat bunul mers al echipei a fost conflictul dintre conducători.

Toată lumea știe că sunt unele ambiții și orgolii care afectează în mod indirect echipa, jocul și unitatea de care are nevoie o echipă care vrea să promoveze. Am să dau doar un exemplu (cred că este cel mai concret)  înainte ca antrenorul George Zima să plece, ultimele două săptămâni am făcut antrenament pe jumătate de teren: iarba netunsă, aveam acces pe teren doar cu 5 minute înainte ca antrenamentul să înceapă, plus alte bețe în roate. Toate astea au fost făcute pentru George, însă cel mai mult am avut noi de pierdut.

Condițiile de antrenament s-au schimbat radical o dată cu venirea lui Tomiță (Dorin Toma – n.r.) pentru că așa au vrut ei.

Dorin Toma. Credit foto: SCM Zalău

Vreau să le mulțumesc amândurora, am rămas cu multe plusuri din partea lor. După părerea mea indiferent de cine va antrena SCM Zalău, indiferent de cine va îmbrăca tricoul Zalăului, deznodământul este cam același. În momentul în care pentru cei din conducere va prima obiectivul comun și binele echipei rezultatele or să vină, până atunci prea puțin contează cine antrenează și cine joacă”, a declarat, în exclusivitate pentru Graiul Sălajului, Sergiu Jurj.

SCM Zalău, locul 5. Obiectiv ratat.

Anul acesta au avut loc multe schimbări la lotul echipei de fotbal. A fost numit manager la SCM Marius Pașca, apoi a plecat George Zima. Dacă facem o analiză a evenimentelor și a declarațiilor fotbaliștilor în acest răstimp, este lesne de dedus că, după sancțiunile anunțate de managementul clubului în luna noiembrie, au plecat doar jucătorii aduși de fostul antrenor George Zima: Sergiu Jurj, Dan Berci, Alex Nagy, Razvan Gorovei și alții. Practic, se face curățenie după George…

Și semnele de întrebare sunt multe: cu Zima, Zalăul a câștigat 8-1 la Șomcuta Mare acasă. Cu aceiași jucători la echipă, dar alt antrenor, Zalăul a luat bătaie acasă (1-2). Același fenomen s-a întâmplat cu Oradea: au bătut cu 5-2 la Oradea pe vremea lui Zima și, cu aceiași jucători dar alt antrenor, Oradea a umilit SCM cu 2-6 pe Stadionul Municipal Zalău.

Foto: SCM Zalău

Nu a plecat antrenorul, au plecat jucătorii de la echipă, din cauza rezultatelor slabe care li s-au reproșat și a sancțiunilor impuse în luna noiembrie, după ultimul meci de fotbal disputat de SCM Zalău cu Șomcuta Mare, finalizat cu înfrângerea echipei zălăuane. Deși Zima plecase de ceva vreme, acel meci a fost decisiv pentru managementul clubului să  ia măsuri radicale pentru ca ”echipa să își revină și să-și atingă obiectivele asumate la debutul sezonului”.

Managerul Sport Club Municipal Zalău, Marius Pașca, anunțase în cadrul unei conferințe de presă că ”decizia conducerii clubului este ca achitarea salariilor jucătorilor să fie amânată pe o perioadă care depinde numai de jucători, la care se adaugă și suspendarea plății primelor de joc până când echipa se va clasa pe unul dintre locurile I-IV, sancțiuni care se pot aplica conform Regulamentului Intern al Clubului. Mai mult, echipa s-a despărțit deja de doi jucători cu care s-a ajuns la un acord în privința rezilierii contractelor, iar acum se poartă negocieri cu alți trei jucători pentru rezilierea contractelor. Din cauza locului în clasament, am suspendat primele de joc până când echipa se va situa pe locurile 1-4”.

SCM este pe locul 5 în clasament, iar obiectivul e ratat.

Sergiu Jurj conchide că ”cine a acceptat acea micșorare a continuat; cine nu, a reziliat”. În 22 decembrie, clubul anunța rezilierea contractelor cu Kis Lorant, Alexandru Jula și Mihai Doroftei. Cel mai recent plecat, acum două zile, este atacantul Sergiu Negruț: ”Clubul nostru a ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu atacantul Sergiu Negruț”, se arată pe pagina oficială a clubului.

Toți reziliază în urma ”negocierilor” de care vorbea managerul SCM Zalău.

1 thought on “Fost jucător la SCM Zalău: ”După unele schimbări în conducere, totul a mers spre rău”

  1. auzi mai managerul pasca daca nu a facut fata ca antrenor l-ati pus de manager si cand mai reorganizati clubul iar il puneti antrenor ,cel mai bine ar fi sa-l puneti de primar

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut