decembrie 9, 2022

Formularul 200 nu mai vine prin posta

Cozile de la ghiseele Fiscului vor reveni, dupa ce Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a decis sa nu mai trimita prin posta plicurile cu formularele aferente declaratiilor privind venitul realizat in 2008.
In acest fel, ANAF sustine ca va face o economie de 5,33 milioane de lei. “In urma unei analize financiare efectuate, s-a constatat ca utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta genereaza costuri mult prea ridicate”, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Ca urmare, ANAF propune contribuabililor doua modalitati pentru obtinerea declaratiilor de venit aferente anului fiscal 2008, respectiv descarcarea de pe site-ul agentiei a Formularului 200 – Declaratie privind veniturile realizate, sau prezentarea la sediul administratiei financiare, de unde pot obtine gratuit formularele de declaratii fiscale. Dupa completare, formularele pot fi depuse, pana la 15 mai, la registratura administratiei financiare unde contribuabilul isi are domiciliul.
Sunt vizati de aceasta obligatie cei care au obtinut, anul trecut, venituri din comert, drepturi de proprietate intelectuala, medicii, avocatii, notarii, contabilii, arhitectii, precum si persoanele care si-au dat locuintele in chirie, cele care au facut bani din agricultura, tranzactii din actiuni ori castiguri din operatiuni valutare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *