Guvernul a alocat, miercuri, 260 milioane lei pentru plata salariilor profesorilor din invatamantul preuniversitar pana la sfarsitul anului, a anuntat premierul Emil Boc. Fondurile sunt asigurate din sume defalcate din TVA (170 milioane lei) si din Fondul de rezerva (90 milioane lei), fiind distribuite pentru unitati de invatamant din 29 judete.
Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat agentiei MEDIAFAX, inaintea sedintei de guvern, ca Executivul va aloca, miercuri, suma de 260 milioane lei pentru salariile personalului din invatamantul preuniversitar.
Parlamentul a votat marti motiunea de cenzura initiata de PNL si UDMR impotriva Guvernului condus de premierul Emil Boc, fiind pentru prima data in perioada post-decembrista cand un cabinet pierde sprijinul forului legislativ. Potrivit Constitutiei, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, Cabinetul al carui mandat a incetat ca urmare a retragerii de catre Parlament a increderii acordate indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice curente in Romania.
In acelasi timp, legea de organizare si functionare a guvernului prevede ca, in cazul incetarii mandatului sau, in conditiile prevazute de Constitutie, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, Executivul continua sa indeplineasca numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fara a promova politici noi. In aceasta perioada Guvernul nu poate emite ordonante si nu poate initia proiecte de lege.