septembrie 28, 2023

Fondul social de gaze va fi alimentat din majorarile de preturi din 2008

0

Guvernul a refacut proiectul prin care se constituie fondul social pentru sponsorizari ale producatorilor interni si distribuitorilor de gaze naturale si a hotarat ca fondul sa fie alimentat cu sume obtinute de acestia din majorarile de preturi din 2008, nu din 2009, cand sunt estimate reduceri. “Guvernul a decis ca fondul social sa fie alimentat, tot benevol, din sume obtinute de catre producatorii interni si distribuitorii de gaze ntaurale prin majorarile de preturi aplicate in cursul anului trecut, si nu in 2009, asa cum a fost elaborat proiectul initial”, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale.
Destinatia fondurilor care vor fi colectate in acest an urmeaza sa fie stabilita prin hotarare de guvern, iar sumele varsate vor fi tratate drept cheltuieli cu deductibilitate limitata pentru producatorii si distribuitorii donatori, prin derogare de la Codul Fiscal. Ideea infiintarii unui fond social de gaze, destinat ajutorarii persoanelor cu venituri reduse la achitarea facturilor la gaze, a fost lansata de fostul Guvern, care a convins companiile Petrom si Romgaz, dupa discutii care au durat peste un an, sa participe cu 80 de milioane de lei, respectiv 92,4 milioane lei.
Premierul Emil Boc a anuntat, vineri seara, la Antena 3, ca preturile la gazele naturale vor scadea cu 3% incepand cu 1 mai, o tendinta de scadere a preturilor, conform evolutiei cotatiilor externe, fiind anticipata de catre producatori si pentru restul anului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut