decembrie 3, 2022

Formatia antrenata de Dragan Djordjevic si Aurel Vlaicu a dispus cu 3-0 (25-20, 25-21, 25-23), sambata, la Zalau, de Explorari Baia Mare, intr-o partida din play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin. Cu acest succes, Remat Zalau a facut un pas important pentru calificarea intr-o cupa europeana. Acesta fiind si obiectivul cu care gruparea condusa de Liviu Ciupe a pornit la drum in acest campionat.
Primul punct al meciului a fost castigat de baimareni, dar s-au vazut rapid egalati de Remat, printr-un atac reusit al sarbului, Alexic. Pana la 3-3 s-a mers cap la cap, dupa care zalauanii au un avantaj de trei puncte (6-3), iar la primul timp tehnic de odihna, avantajul creste la 4 puncte (8-4) printr-un atac fructificat de Dacovic. La al doilea timp tehnic de odihna, voleibalistii zalauani se distanteaza la 7 puncte (16-9), iar de la 18-10, baimarenii incearca sa revina si castiga 3 puncte consecutive. Setul este castigat insa de Remat cu 25-20. Al doilea set incepe ca precedentul, cu primul punct obtinut de Explorari, dar zalauanii revin foarte repede si la primul timp tehnic de odihna au un avans de 2 puncte. Gontariu si compania isi mentin avantajul de doua puncte si la a doua pauza tehnica, (16-14). Urmeaza trei puncte castigate de baimareni, in comparatie cu unul adjudecat de zalauani (17-17), iar de aici se “intoarce roata”, Remat castigand 3 puncte consecutive (20-17). Capitanul formatiei zalauane, Adrian Gontariu inchide setul (25-21) cu un atac devastator, care darama doi adversari. Dupa doua seturi, zalauanii conduceau cu 2-0, iar “Europa e din ce in ce mai aproape”. Setul trei, cel mai echilibrat, a fost castigat in cele din urma tot de trupa condusa “impecabil” in teren de Gontariu (25-23), care a fost si cel mai bun. Un aport mare in castigarea acestei partide a avut-o si publicul, care a facut o atmosfera incendiara. Astfel, dupa primul joc din play-off, Remat conduce, cu 1-0, iar o victorie miercuri, la Baia Mare ar insemna calificarea intr-o cupa europeana.
La finalul partidei, Liviu Ciupe a tinut sa-si felicite jucatorii pentru victorie si sa multumeasca publicului pentru sustinerea din tribuna. “A fost un meci foarte bun cu multa creativitate, o partida completa. Felicit jucatorii, pentru evolutia foarte buna si multumesc publicului, care azi (sambata) a fost fantastic”. Domnul Ciupe a mai adaugat ca 50% obiectivul este atins, “insa cu un succes miercuri la Baia Mare, acesta poate fi considerat indeplinit”, a incheiat finantatorul formatiei Remat Zalau.
VCM Remat Zalau-Alexic, Despotovski, Gontariu, Ciortea, Sanjberger, Dacovic, Maries-libero. Au mai evoluat: Todoran si Milcov. Antrenor principal, Dragan Djordjevic, antrenor secund, Aurel Vlaicu.
Urmatoarea partida va avea loc la Baia Mare, miercuri, 25 martie, in cadrul etapei a doua a play-off-ului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *