Foarte aproape de Europa

Formatia antrenata de Dragan Djordjevic si Aurel Vlaicu a dispus cu 3-0 (25-20, 25-21, 25-23), sambata, la Zalau, de Explorari Baia Mare, intr-o partida din play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin. Cu acest succes, Remat Zalau a facut un pas important pentru calificarea intr-o cupa europeana. Acesta fiind si obiectivul cu care gruparea condusa de Liviu Ciupe a pornit la drum in acest campionat.
Primul punct al meciului a fost castigat de baimareni, dar s-au vazut rapid egalati de Remat, printr-un atac reusit al sarbului, Alexic. Pana la 3-3 s-a mers cap la cap, dupa care zalauanii au un avantaj de trei puncte (6-3), iar la primul timp tehnic de odihna, avantajul creste la 4 puncte (8-4) printr-un atac fructificat de Dacovic. La al doilea timp tehnic de odihna, voleibalistii zalauani se distanteaza la 7 puncte (16-9), iar de la 18-10, baimarenii incearca sa revina si castiga 3 puncte consecutive. Setul este castigat insa de Remat cu 25-20. Al doilea set incepe ca precedentul, cu primul punct obtinut de Explorari, dar zalauanii revin foarte repede si la primul timp tehnic de odihna au un avans de 2 puncte. Gontariu si compania isi mentin avantajul de doua puncte si la a doua pauza tehnica, (16-14). Urmeaza trei puncte castigate de baimareni, in comparatie cu unul adjudecat de zalauani (17-17), iar de aici se “intoarce roata”, Remat castigand 3 puncte consecutive (20-17). Capitanul formatiei zalauane, Adrian Gontariu inchide setul (25-21) cu un atac devastator, care darama doi adversari. Dupa doua seturi, zalauanii conduceau cu 2-0, iar “Europa e din ce in ce mai aproape”. Setul trei, cel mai echilibrat, a fost castigat in cele din urma tot de trupa condusa “impecabil” in teren de Gontariu (25-23), care a fost si cel mai bun. Un aport mare in castigarea acestei partide a avut-o si publicul, care a facut o atmosfera incendiara. Astfel, dupa primul joc din play-off, Remat conduce, cu 1-0, iar o victorie miercuri, la Baia Mare ar insemna calificarea intr-o cupa europeana.
La finalul partidei, Liviu Ciupe a tinut sa-si felicite jucatorii pentru victorie si sa multumeasca publicului pentru sustinerea din tribuna. “A fost un meci foarte bun cu multa creativitate, o partida completa. Felicit jucatorii, pentru evolutia foarte buna si multumesc publicului, care azi (sambata) a fost fantastic”. Domnul Ciupe a mai adaugat ca 50% obiectivul este atins, “insa cu un succes miercuri la Baia Mare, acesta poate fi considerat indeplinit”, a incheiat finantatorul formatiei Remat Zalau.
VCM Remat Zalau-Alexic, Despotovski, Gontariu, Ciortea, Sanjberger, Dacovic, Maries-libero. Au mai evoluat: Todoran si Milcov. Antrenor principal, Dragan Djordjevic, antrenor secund, Aurel Vlaicu.
Urmatoarea partida va avea loc la Baia Mare, miercuri, 25 martie, in cadrul etapei a doua a play-off-ului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *