decembrie 2, 2022

FMI estimeaza ca Romania va depasi Turcia la PIB/locuitor

Estimari recente ale Fondului Monetar International anunta ca Romania va depasi in 2020, Turcia si China la PIB/locuitor.

rn

Produsul intern brut (PIB) este unul dintre indicatorii principali utilizati pentru a evalua situatia economica a unei tari. Acesta reprezinta valoarea totala în bani a tuturor bunurilor si serviciilor produse într-o anumita perioada de timp, deseori denumita totalitatea economiei. De obicei, PIB-ul este o comparatie cu trimestrul sau anul precedent. De exemplu, daca PIB-ul unui stat în trimestrul III al anului 2019 este de 3%, economia tarii a crescut cu 3% în perioada acestui trimestru.

rn

Anul acesta, potrivit datelor FMI din octombrie 2019, România va ajunge la un PIB/capita de 29.554 de dolari internationali si va depasi pentru prima data Turcia, care va acumula un PIB pe cap de locuitor de 29.326 de dolari internationali. Aceleasi date prevad ca in urmatorii ani, România se va apropia de Rusia si Grecia din acelasi punct de vedere, urmând sa ajunga aceste doua state din urma în 2024, an în care se opresc proiectiile Fondului Monetar International. În acel an, cnform FMI toate cele trei state vor avea un PIB/capita între 36.000 si 36.500 de dolari internationali.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *