Directorul de relatii internationale ale j FRF, Florin Prunea, a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic de influenta si luare de mita in legatura cu anularea unei amenzi de 300.000 de lei, primita de patronul FC Arges, Cornel Penescu, de la Comisia de Disciplina a FRF, informeaza sursudiciare. Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Florin Prunea, care este acuzat ca ar fi primit suma de aproximativ 10.000 de dolari de la Cornel Penescu, pentru a interveni in rezolvarea favorabila a amenzii primite de patronul FC Arges, precizeaza sursele citate.
Prunea ar fi primit banii, in schimbul carora trebuia sa intervina pe langa membrii comisiilor FRF, in sensul de a ii influenta in deciziile lor.
In octombrie 2008, Penescu isi facea publice grijile privind un abitraj potrivnic la meciul de la Vaslui, din etapa XI-a a Ligii I, cu echipa patronata de Adrian Porumboiu, pe care il banuia de inflente in randul arbitrilor. „Nu are niciun rost sa ne prezentam la Vaslui, deoarece se stie cum suntem arbitrati acolo. Avem experienta ultimelor doua meciuri de la Vaslui, cand ne-a arbitrat Draganescu si, mai ales in ultimul meci, ne-a dezavantajat clar. Si acum cred ca va fi la fel. Nu stiu cine va arbitra meciul, dar am semnale ca echipa gazda va fi iar ajutata de arbitri. In aceste conditii, ce rost mai are sa ne prezentam? Nu mai cheltuim bani, nu ne mai facem nervi si nu-si mai bate nimeni joc de noi”, a declarat Penescu, inaintea meciului pe care FC Arges avea sa-l castige cu scorul de 1-0. Pentru aceasta declaratie, Penescu a fost amendat cu 300.000 de lei de Comisia de Disciplina a FRF, insa aceasta sanctiune a fost injumatatita de Comisia de Apel.
Prunea a fost audiat, joi, la DNA Pitesti, timp de aproximativ noua ore de audieri. „Am fost intrebat despre regulamentele sportive. Regulamentele competitiilor sunt mai greu de interpretat. Am stat atat pentru ca a fost audiata si o alta persoana. Nu am fost confruntat cu domnul Penescu (Cornel Penescu, finantatorul FC Arges – n.r.), nici macar nu l-am vazut”, a declarat Prunea.