februarie 5, 2023

Florin Florian se întoarce la Prefectură ca subprefect

Fostul prefect al Sălajului, Florin Florian de la PSD, va fi cel care va ocupa funcția de subprefect din partea PSD.

Florin Florian a fost validat pentru a ocupa această funcție de Consiliul politic al PSD Sălaj, reunit miercuri în ședință.
Același for decizional la nivel județean al social-democraților l-a validat pentru a ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul Muncii pe Marius Stanciu, actualul director al Casei Județene de Pensii Sălaj.

”Numirile vor fi făcute poate chiar azi, în cadrul ședinței de Guvern, sau în perioada imediat următoare. Decizia majorității colegilor noștri a fost ca Florin Florian să ocupe funcția de subprefect, iar Marius Stanciu de secretar de stat în Ministerul Muncii”, a declarat, miercuri după amiază, Ionel Ciunt, președintele PSD Sălaj, pentru Graiul Sălajului.

Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit, la începutul lunii, pentru negocieri privind funcțiile politice care revin fiecărui partid. La finalul întâlnirii, președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că acolo unde sunt președinți de consilii județene de la un partid, același partid va desemna și prefectul.

„Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie – secretar de stat şi aşa mai departe”, a explicat, în 9 decembrie, liderul liberalilor.

Așa cum bine speculam după anunțul lui Florin Cîțu, în Sălaj prefectul Dari Toma de la UDMR și-a păstrat funcția. Fostul prefect liberal Virgil Țurcaș, acum subprefect, ar fi avut șanse să revină pe funcție, dacă se păstra întocmai algoritmul de negociere. Dar, uitându-ne la pozițiile ocupate de liberali la nivel guvernamental și coroborându-le cu declarațiile lui Florin Cîțu, șansele ca Dari Toma să rămână în continuare prefect erau foarte mari. Liberalii sălăjeni nu prea mai aveau cum să ceară funcția, din moment ce președintele filialei, Lucian Bode, este ministru de Interne, iar Bogdan Ilea este secretar de stat la Ministerul Justiției.

Cum UDMR Sălaj și PSD Sălaj au o colaborare tradițională la nivel de județ, era de așteptat ca pesediștii de la noi să nu atenteze la funcția ocupată de Dari Toma. Așa s-a și întâmplat, dar era vacantă poziția de subprefect, după demiterea useristei Andreea Ciortea. Iar miercuri l-au desemnat pe Florin Florian, fost prefect, să ocupe această poziție.

4 thoughts on “Florin Florian se întoarce la Prefectură ca subprefect

  1. Florian si Stanciu ar putea fi niste oameni onesti, nu-i cunosc decat din …barfa de Zalau, dar cand stiu ca sunt colegi cu militianul Pop Gyurca Vanatorul de Racas, ma retrag si astept cu deznadejde.

  2. Aceiași oameni, aceiași oameni, aceiași…chiar nu se găsesc alții? Se pare ca nu….Au murit degeaba in 1989 cei care au înfruntat lovitura de stat! Asta-i România lucrului bine făcut! Fraților nu ne mai revenim din păcate! Am eșuat demult , înainte de a constata Moș Klaus! La anul nu o sa mai avem nici Crăciun! Bucurați-vă de cel actual!!!

  3. Era destul 1 subprefect. Inlaturat Turcas caci este umplutura care in afara de lipit afise la toate partidele nu are realizari in plan profesional. Si postul lui transferat Ministerului Educatie sau Sanatatii si angajat un profesor sau medic.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut