Florin Cîțu ne anunță iar că avem cea mai grozavă economie din Europa

“Felicitări, dragi români! Cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul III din acest an”. Este mesajul postat de premierul interimar Florin Cîțu miercuri dimineața, pe pagina sa de Facebook.

Postarea sa este însoțită și de un grafic, sursa fiind Eurostat, potrivit căruia România a avut o creștere economică de 8 procente în trimestrul III al acestui an, cu mult peste celelalte state.

Ungaria și Lituania figurează cu o creștere de 6 procente, în timp ce Germania, de exemplu, a înregistrat o creștere de numai 2,5 procente, Spania figurează cu 2,7 la sută, iar Franța cu 3,3 la sută.

Sursa foto: Facebook, Florin Cîțu

Postarea optimistă a premierului a fost imediat taxată de români.

Un internaut i-a cerul șefului Guvernului și un tabel cu rata inflației, iar Florin Cîțu i-a trimis acestuia un link către site-ul BNR, pentru a se documenta.

Un alt cetățean i-a făcut un calcul premierului, pentru a-i explica în ce fel se vede această creștere economică spectaculoasă în bugetul omului de rând. “Inflația e 6,3%, ceea ce înseamnă o creștere (reală) de 1,7%, creștere pe care nu o simt majoritatea românilor”, a scris omul pe Facebook.

Un altul, mai ironic, vine și el cu o prognoză. “Spre 8% pare să tindă și scorul PNL. Felicitări!”, e mesajul cetățeanului pentru premier.

2 Replies to “Florin Cîțu ne anunță iar că avem cea mai grozavă economie din Europa”

  1. „NUMAI 2,5%” în Germania înseamnă de cîteva SUTE de ori mai mult decît 8% în România (creștere pe care eu nu o cred!)
    Să-și bage felicitările în… spate acel Cîțu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *