Florin Cîțu, la Zalău: PNRR nu a fost respins!

1
391

Prezent vineri, 11 iunie, în vizită de lucru în Sălaj, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că PNRR nu a fost respins, în ciuda zvonurilor apărute în spațiul public.

„Am văzut mai multe știri false. PNRR nu a fost respins, nu a fost retrimis. (…) Românii trebuie să fie foarte atenți. Nu pierdem acești bani! 29,2 miliarde de euro – îi vom lua pe toți. Avem proiecte depuse pentru acești bani, proiecte importante de investiții pentru România, proiecte care vor fi finalizate până în 2026, proiecte pe sănătate, spitale, infrastructură, România educată, fond dezvoltare pentru UAT-uri, iar în acest moment suntem într-o procedură firească, în care sunt toate țările din Uniunea Europeană. E adevărat, Comisia Europeană face observații, noi le răspundem. Avem un mesaj foarte clar pentru toți cei care lucrează la PNRR, și aici mă refer la funcționarii din administrația publică: trebuie să știți că nu puteți să mergeți în concediu până când nu avem acest PNRR aprobat. Toti românii își pun speranțe și au nevoie de acești bani, este responsabilitatea noastră să avem cel mai bun PNRR”, a afirmat șeful Executivului.

Premierul Florin Cîţu a menționat, de asemenea, că încrederea managerilor companiilor din România în perspectivele de creştere economică a ţării noastre a atins cel mai mare nivel al ultimilor zece ani, adăugând că acest acest aspect demonstrează că soluţiile adoptate de Guvern începând de anul trecut au fost benefice. Premierul a prezentat, în susținerea afirmațiilor sale, un studiu făcut de PricewaterhouseCoopers.

„Deci, este de trei ori mai mare procentual numărul celor optimişti faţă de ediţia din 2020. Deci, suntem doar la un an după pandemie, de abia am ieşit din pandemie şi optimismul acestor manageri este la nivel record, cel mai mare din ultimii zece ani, ceea ce înseamnă că soluţiile pe care le-am propus anul trecut şi faptul că am spus că transferăm resurse spre investiţii, pentru a produce mai mult, ca după aceea toată lumea să se bucure de rezultatele investiţiilor, au dat încredere acestor manageri”, a declarat premierul Florin Cîţu în conferinţa de presă susținută la Zalău.

1 COMENTARIU

  1. Cu un premier repetent nu ne mirăm că cei de la ue tot cer explicații, nu înțeleg ce-i în capul ăstora. În guvern sunt habarniști care nu sunt capabili decât de generalități de genul, „reducerea abandonului școlar”. Și ce bani să ne dea UE pt reducerea abandonului școlar ?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.