Florin Cîțu: ”Dacă ai avut acces la vaccin și nu vrei să te vaccinezi, o să fie complicat”

Premierul Florin Cîțu spune că România ar putea scăpa treptat de restricții în momentul în care circa 60 la sută din populația țării va fi vaccinată. Prezent luni seara la un post național de televiziune, premierul a făcut din nou apel la responsabilitate și a încurajat populația să se vaccineze, pentru a putea reveni cât mai curând la o viață normală.

”Dacă românii vor să revină la normalitate, avem dozele, putem să avem 50% dintre persoane vaccinate la sfârșitul lunii mai. Acestea sunt obiectivele.(…)La 60% din populație vaccinată, am putea ridica restricțiile” a afirmat premierul Florin Cîțu, la Digi24. Premierul a menționat că vaccinarea ar putea oferi un statut privilegiat celor din domeniul horeca. Mai exact, restaurantele, cafenelele și hotelurile ar putea rămâne deschise, fără ca activitatea lor să depindă de rata de incidență din localitatea respectivă, dacă tot personalul e vaccinat.

De asemenea, cetățenii vaccinați ar putea să se bucure mai repede de activitățile pe care le desfășurau înainte de pandemie. Florin Cîțu a declarat că aceștia ”vor avea acces în față”. Cât despre cei care refuză vaccinarea…Dacă ai avut acces la vaccin și nu vrei să te vaccinezi, o să fie complicat” a afirmat prim-ministrul.

Referitor la purtarea măștii în spațiile publice, premierul spune că putem lua în calcul renunțarea la această formă de protecție abia după ce 70 la sută din populația țării va fi vaccinată.

Până luni, 19 aprilie, în Sălaj s-au vaccinat 43.500 de persoane.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *