Florian Neaga: “Subfinanțarea hranei pacienților a durat prea mult timp”

2
280

Vindecarea pacienților internați în spitale presupune și o alimentație corespunzătoare, spune deputatul PSD de Sălaj, medicul Florian Neaga.

Declarațiile sale vine în contextul în care deputații au aprobat, miercuri, proiectul de lege care majorează norma de hrană în spitale la 22 de lei pe zi, față de 11 lei pe zi, cât este în prezent.

“Se dublează norma de hrană pentru pacienții internați – vindecarea presupune și o alimentație corespunzătoareSe dublează suma alocată pentru hrana pacienților internați în spital. A fost adoptat ieri (miercuri, n.red.) în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, proiectul de lege inițiat de social-democrați pentru a rezolva o problemă serioasă în sănătatea publică. Oricine știe că hrana de calitate și suficientă este condiție esențială în recuperarea din boală, dincolo de tratamentul medicamentos. Subfinanțarea hranei pacienților a durat prea mult timp și a fost o chestiune ignorată, deși proiectul de lege este de mult în așteptare. Urmările nu sunt cuantificate, dar e ușor de dedus că un pacient hrănit necorespunzător s-a vindecat mai greu și uneori cheltuielile medicale au fost din această cauză mai mari. Și să nu uităm de grija și cheltuiala familiei în a asigura o mâncare cât mai bună celui bolnav! Fără îndoială că hrana constituie o problemă de sănătate publică și se impune și o creștere a sumelor pentru hrana vârstnicilor instituționalizați și a copiilor aflați în plasament, pentru că sănătatea este neprețuită”, spune deputatul Florian Neaga.

2 COMENTARII

  1. Bugetul pt sănătate a crescut în ultimii ani de zece ori. E supersuficient, aici e o altă problemă. Care ? Ați ghicit, salariile sunt prea mari !

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.