Florian Neaga: Soluțiile pentru depășirea crizei Covid-19 sunt vaccinarea, distanțarea și purtarea măștii

1
700

Deputatul PSD de Sălaj, doctorul Florian Neaga, a participat la întâlnirea cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății în cadrul reuniunii cu membrii comisiilor de sănătate din Camera Deputaților și din Senat. Potrivit deputatului din Sălaj, discuțiile au avut la bază o logică simplă, ”pentru că soluțiile pentru depășirea crizei Covid-19 în România sunt, ca peste tot în lume, vaccinarea, respectarea regulilor de distanțare și purtarea măștii”.

”Problema este de fapt în comunicarea corectă a soluțiilor, ca oamenii să le înțeleagă importanța și utilitatea, să le agreeze, să le pună în practică. Iar responsabilitatea pentru asta revine decidenților, guvernul trebuie să fie abil să facă în așa fel să se ajungă la vaccinare în masă și la respectarea regulilor în armonie socială. Delegația OMS a venit în România pentru a identifica motivul pentru care suntem țara cu cele mai mari probleme în acest al patrulea val al pandemiei și suntem pe primul loc în lume la numărul de decese. Managerul de criză al OMS România, Heather Papowitz, care în cele două săptămâni de când e în România a avut întâlniri cu responsabili din sănătate la diferite niveluri, a făcut la final recomandarea logică pentru un plan de acțiune cu obiective şi elemente clare, iar deciziile ce decurg din plan să fie implementate. Foarte important este și cât de repede se face totul, pentru că rata mortalității din cauza Covid-19 tocmai ce a înregistrat un record de aproape 600 de decese în urmă cu două zile, iar sistemul de sănătate este copleșit”, spune Florian Neaga.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.