Florian Neaga: ”Fermierii vor putea construi în extravilan”

0
853

Deputatul PSD Florian Neaga anunță că legea care îi scapă pe fermieri ”de un obstacol greu și inutil este la un pas de votul în Camera Deputaților”, urmând a se elimina, astfel, „un obstacol care frâna inutil activitatea fermierilor, cu consecințe în lanț în agricultură”.

”Proiectul de lege prin care fermierii vor putea ridica construcții agricole în extravilan, pe care l-am semnat în calitate de coinițiator, urmează să intre la votul final în Parlament. Fermierii vor putea construi pe teren agricol, în extravilan, fără a mai fi necesară trecerea terenului în intravilan. Ca să construiască, să renoveze sau să extindă o fermă în extravilan, fermierii erau nevoiți să parcurgă etape anevoioase, cu durată de cel puțin șase luni, și extrem de costisitoare, pentru a trece mai întâi spațiul în intravilan. Timp și resurse pierdute inutil, evident cu repercusiuni asupra activității lor. Să subliniem doar ce păguboasă poate fi această situație pentru investițiile cu fonduri europene accesate de fermieri. Proiectul de lege rămăsese blocat la Comisia juridică din Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat și de celelalte comisii din Parlament. La insistențele deputatului PSD Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură și prim-inițiator al proiectului de lege, peședinția Comisiei juridice, deținută de USR, a supus analizei demersul legislativ și acesta a obținut raport de adoptare, urmând să fie supus votului în Camera Deputaților, care este în acest caz for decizional. Este ultimul pas în Parlament pentru ca proiectul să devină lege, după care va fi trimis Președintelui României pentru promulgare și publicare în Monitorul Oficial”, precizează deputatul sălăjean.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.