ianuarie 27, 2023

Florian Neaga: ”Fermierii vor putea construi în extravilan”

Deputatul PSD Florian Neaga anunță că legea care îi scapă pe fermieri ”de un obstacol greu și inutil este la un pas de votul în Camera Deputaților”, urmând a se elimina, astfel, “un obstacol care frâna inutil activitatea fermierilor, cu consecințe în lanț în agricultură”.

”Proiectul de lege prin care fermierii vor putea ridica construcții agricole în extravilan, pe care l-am semnat în calitate de coinițiator, urmează să intre la votul final în Parlament. Fermierii vor putea construi pe teren agricol, în extravilan, fără a mai fi necesară trecerea terenului în intravilan. Ca să construiască, să renoveze sau să extindă o fermă în extravilan, fermierii erau nevoiți să parcurgă etape anevoioase, cu durată de cel puțin șase luni, și extrem de costisitoare, pentru a trece mai întâi spațiul în intravilan. Timp și resurse pierdute inutil, evident cu repercusiuni asupra activității lor. Să subliniem doar ce păguboasă poate fi această situație pentru investițiile cu fonduri europene accesate de fermieri. Proiectul de lege rămăsese blocat la Comisia juridică din Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat și de celelalte comisii din Parlament. La insistențele deputatului PSD Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de agricultură și prim-inițiator al proiectului de lege, peședinția Comisiei juridice, deținută de USR, a supus analizei demersul legislativ și acesta a obținut raport de adoptare, urmând să fie supus votului în Camera Deputaților, care este în acest caz for decizional. Este ultimul pas în Parlament pentru ca proiectul să devină lege, după care va fi trimis Președintelui României pentru promulgare și publicare în Monitorul Oficial”, precizează deputatul sălăjean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut