Florian Neaga, despre alegerile pentru primarul Șimleului din 27 iunie

2
1072

Șimleu Silvaniei are o șansă mare cu Romeo Sabou primar, pentru o administrație practică și responsabilă față de traiul șimleuanilor

Deputatul Florian Neaga a făcut azi o declarație, la scurt timp după ce Romeo Sabou și-a depus candidatura, din partea social-democraților, pentru alegerile ce vor avea loc în Șimleu în 27 iunie, când șimleuanii își vor alege primarul.

”Cunosc foarte bine Șimleu Silvaniei, îmi este foarte drag, mi-am petrecut o parte din viață aici și țin foarte mult să ajutăm acest oraș cu mult farmec să-și recapete strălucirea. Administrația de aici nu a reușit până acum să țină pasul cu ritmul modernizării din Zalău și Jibou, Șimleul nu arată deloc pe măsura potențialului său de oraș istoric. Și cel mai dureros este că în Șimleu se trăiește greu, lipsesc în primul rând locurile de muncă, o bună parte din locuitori nu au acces la utilități – electricitate și gaz -, canalizarea este depășită. Toate acestea trebuie corectate rapid.

Alegerile parțiale ce se vor organiza în 27 iunie pentru alegerea unui nou primar sunt un moment-cheie pentru viitorul orașului. Șimleuanii pot produce un declic pentru evoluția orașului lor, foarte pitoresc, marcat de eleganța unui trecut nobil, dar în care în prezent standardul de viață este, din nefericire, rămas în urmă. Semn că administrația locală are nevoie de un impuls puternic.

Susțin clar, argumentat, candidatura lui Romeo Sabou pentru primar, cu dorința de a mă implica pentru mai binele locuitorilor din Șimleu. Romeo Sabou este un economist instruit și cu spirit practic și are experiența administrației, după două mandate de consilier local, patru ani în Comisia de Buget-Finațe și patru ani în Comisia de Urbanism. Știe care este potențialul și vrea să-l valorifice; știe bine și care sunt blocajele în dezvoltarea Șimleului și este hotărât să le înlăture.

Foarte important pentru Șimleu este că Romeo Sabou are un sprijin puternic în echipele de la vârful administrațiilor din Zalău și din Jibou, care au făcut performanță în ultimii ani. Conjuncturile au impus acțiune eficientă, așa că în cele două orașe a fost o cursă contracronometru în valorificarea tuturor surselor de finanțare, în special a fondurilor europene, care este resursa cea mai generoasă la acest moment. Și rezultatele sunt mari. Romeo Sabou, ca primar al Șimleului, vine într-o echipă care are deja experiența succesului și va fi susținut puternic să pună în practică pentru șimleuani soluțiile de dezvoltare deja verificate.

Dacă celelalte două orașe importante ale Sălajulșui au depășit în viteză probleme care la Șimleu se cronicizează, înseamnă că lucrurile se pot schimba și pentru șimleuani, al doilea oraș ca număr de locuitori din județ. Șimleuanii vor reuși cu Romeo Sabou.” (p)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.