octombrie 4, 2022

Flavius Lucăcel -expoziție de pictură la Curtea Artiștilor Zalău

Asociația Pro Teatru Zalău, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vă invită miercuri, 7 septembrie, ora 18.30, la Curtea Artiștilor Zalău, str. Morii 1/A, la vernisajul expoziției de pictură „Windows 1885” a artistului vizual Flavius Lucăcel.

Dramaturg și artist vizual, Flavius Lucăcel (pseudonimul lui Gheorghe Traian Lucăcel) s-a născut pe 26 august 1968 la Aluniş, județul Sălaj. A publicat 13 volume de teatru, a fost nominalizat pentru Premiul UNITER pentru cea mai bună piesa a anului 2015 (Singurătatea pietrelor), a obținut numeroase premii, printre care Premiul Piesa anului conferit de Clubul Dramaturgilor din Bucureşti, Premiul „Radu Stanca” al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România sau Premiul „Negoiţă Irimie” al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor. A prezentat o serie de spectacole-lectură și a realizat numeroase proiecte expoziționale. Din proiectele recente, merită amintit „Edenul din Silvania”, desfășurat la Madrid, în luna iunie a acestui an. Proiectul valorifică patrimoniul material și imaterial al Țării Silvaniei, ștergare și țoale vechi țesute de femei din satul Aluniș ori geamuri meșterite în satul Tihău, fiind un demers pentru păstrarea a ceea ce au făcut artizanii, meșteșugarii satului sălăjean.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.