noiembrie 27, 2022

Flaviu Pop – unul din interpretii salajeni de muzica populara cu palmares si care promite in continuare

“Îmi aduc aminte, ca si cum ar fi fost ieri, cum mergeam cu bunicul meu pe jos, dintr-un sat in altul, iar el canta cu atata drag cantecele noastre, iar eu cu acelasi drag le ascultam si le fredonam dupa dumnealui. Si uite asa, in foare putin timp, i-am invatat cantecele si de cate ori avea ocazia ma punea sa le cant pe la neamuri si prieteni. O facea fara ezitare, iar eu, mai mult de rusinea celor care erau de fata, incepeam sa cant. Cu mare emotie, ce-i drept”. 

Sunt amintirile frumoase ale lui Flaviu Pop, tanar solist de muzica populara, cunoscut nu numai pe plaiuri salajene, ci in multe colturi ale tarii. Rapsodul popular s-a nascut la data de 1 februarie 1991, la Zalau. Dragostea pentru traditie si pentru folclor l-a facut sa se indrepte spre Ansamblul Folcloric Columna inca din perioada scolii gimnaziale. Întai a fost dansator. Sub indrumarea coregrafica a sotilor Marin si Gabriela Hossu, a batut pe picior timp de opt ani, pana la terminarea liceului, cand a plecat la fa-cultate la Cluj. Cum pasiunea pentru folclor si traditii s-a accentuat in sufletul lui Flaviu Pop, acesta a decis sa urmeze cursuri de canto la Scoala Populara din Zalau, impulsionat de saxofonistul Calin Hadade, component al Ansamblului Profesionist Porolissum Zalau. Acesta la convins sa apara pe scena ca solist la diferite spectacole si evenimente. Sa nu uitam ca Flaviu Pop a participat la Festivalul International Cerbul de Aur de la Brasov, la Festivalul International de Folclor din Marsilia – Franta. A aparut pe sticla televizorului in repetate randuri, si merita amintita emisiunea Tezaur Folcloric a regretatei Marioara Murarescu. În prezent, Flaviu Pop are in repertoriu peste douazeci de piese de muzica populara si cinci colinde traditionale inregistrate. Piesele provin din zonele folclorice Valea Somesului si Valea Barcaului. stop_coloana O mare parte din ele au o buna audienta la public, insotite adesea de videoclipuri. Dupa succesele obtinute, Flaviu Pop nu s-a culcat pe o ureche. Marturiseste ca munceste foarte mult pentru a-si imbogati repertoriul. Acum, in preajma sarbatorilor de iarna, tanarul solist de muzica populara se pregateste cu noi piese pentru a incanta auzul si sufletul celor care-l asculta. Tocmai pregateste in studio o noua colinda, “Noi umblam sa colindam”, care va avea si un videoclip. “Mai avem si alte colinde, dar vrem sa facem o surpriza.” Cand zice “mai avem”, Flaviu Pop face referire la trupa Salajenii, din care fac parte saxofonistul Calin Hadade, la clape Iulian Tanta si la vioara Titus Campean. “Tot in studio lucram la melodia populara “Viata-i tanara si mandra”, care va avea un videoclip si mult succes la auditoriu”, zice Flaviu. În sfanta zi a Nasteri Mantuitorului, Flaviu Pop va sustine un mic ecital de colinde la Biserica Sfantul Nicolae din Zalau. “n acest timp, se pregateste impreuna cu trupa Salajenii pentru noi inregistrari pentru un post tv. Desigur, il asteapta multe evenimente in perioada care urmeaza, evenimente la care Flaviu Pop, prin harul si vocea sa, va transmite multe bucurii si voie buna. Suntem convisi ca tanarul solist de muzica populara nu se va opri aici, pentru ca ne promite numai surprize placute.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *