octombrie 3, 2022

Firmele o duc greu din cauza cererii mici de pe piata si pentru ca nu gasesc forta de munca

Cererea pra mica de pe piata este principala cauza care limiteaza activitatea companiilor din Romania, urmata de lipsa fortei de munca si de problemele financiare, reiese din seria de patru „Studii de conjunctura economica” realizate de Institutul National de Statistica (INS), preluate de Mediafax. 

rn

in servicii, principalele cauze care afecteaza firmele mici (1 – 49 de salariati) erau, in iulie, cererea insuficienta (24% dintre respondenti), problemele financiare (7%) si lipsa fortei de munca (5%). Managerii firmele mijlocii (50 – 249 de salariati) au apreciat ca factorii care le limiteaza activitatea sunt cererea insuficienta (7%), lipsa fortei de munca (7%) si problemele financiare (6%).
in comertul cu amanuntul, principalele cauze care afectau activitatea firmelor mici (1 – 49 de salariati) erau, la inceputul celei de-a doua jumatati a acestui an, cererea insuficienta (21%), concurenta (20%) si probleme financiare (10%). Managerii firmelor mijlocii (50 – 249 de salariati) au mentionat concurenta (4%) si cererea insuficienta (4%) ca fiind cele mai importante cauze de limitare a activitatii.
Principalele cauze care afecteaza activitatea in constructii pentru firmele mici (1 – 49 de salariati) sunt lipsa fortei de munca (25%), cererea insuficienta (21%) si probleme financiare (11%). in cazul firmelor mijlocii (50 – 249 de salariati), principalele cauze sunt lipsa fortei de munca (17%), cererea insuficienta (13%) si problemele financiare (10%).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.