Firmele cu proiecte in derulare din fonduri europene ar putea fi scutite de plata impozitului minim

Firmele infiintate in acest an pentru investitii din fonduri europene nerambursabile, care nu au deocamdata cifra de afaceri, ar putea fi scutite de plata impozitului minim, potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor Publice Cosmin Coman. “In cazul proiectelor in derulare, cu firme infiintate special cu scopul investitiilor din fonduri nerambursabile, poate vom prevedea o clauza speciala. Mai asteptati putin normele”, a spus Coman, la conferinta Mediafax Talks about SMEs, raspunzand la o intrebare adresata de un consultant din domeniu.
El a afirmat ca nu a fost luata in calcul o asemenea varianta, desi a recunoscut ca in procesul de aprobare a proiectelor, mai ales pentru intreprinderile mici si mijlocii, exista intarzieri destul de mari.
Ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal a fost publicata, iar Ministerul Finantelor a elaborat un proiect, aflat in dezbatere publica, pentru stabilirea normelor de aplicare a actului normativ. Ordonanta prevede ca firmele vor plati, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *